Volledig scherm
Archieffoto © Archieffoto's Van de Meulenhof

Metaal Flex gaat flexhotel voor arbeidsmigranten in Hapert ontwikkelen

HAPERT - Het bleef lang stil rond de plannen voor het flexhotel voor arbeidsmigranten in Hapert. Te lang, vond de gemeente Bladel.

Metaal Flex gaat het flexhotel voor arbeidsmigranten in Hapert ontwikkelen. Het internationaal detacheringsbureau neemt het over van Migrantenhuisvesting.com.

Al op 17 december 2015 stemde de gemeenteraad van Bladel inhoudelijk in met de ontwikkeling van een flexhotel voor de huisvesting van maximaal 240 arbeidsmigranten aan De Wijer in Hapert. 

Sindsdien zat er weinig schot in de zaak. De gemeente stelde een ultimatum aan de eigenaar van het perceel, de familie Dijkmans. De familie heeft nu zelf gekozen voor een andere ontwikkelpartij, omdat ze er geen vertrouwen in had dat Migrantenhuisvesting.com de klus binnen de gestelde termijn zou kunnen klaren. Er is inmiddels overeenstemming bereikt over de verkoop van het perceel aan Metaal Flex, bevestigt Mark Dijkmans. Dat detacheringsbureau is onder andere actief in de branches metaal, logistiek en bouw.

Begin 2018 wordt de definitieve vergunningsaanvraag ingediend, liet wethouder Jan Heijman de Bladelse fracties weten. De bevoegdheid om die vergunning te verlenen is gedelegeerd aan het college van B en W, de aanvraag hoeft dus niet meer langs de gemeenteraad.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Kempen