Volledig scherm
Archieffoto © Archieffoto's Van de Meulenhof

Metaal Flex gaat flexhotel voor arbeidsmigranten in Hapert ontwikkelen

HAPERT - Het bleef lang stil rond de plannen voor het flexhotel voor arbeidsmigranten in Hapert. Te lang, vond de gemeente Bladel.

Metaal Flex gaat het flexhotel voor arbeidsmigranten in Hapert ontwikkelen. Het internationaal detacheringsbureau neemt het over van Migrantenhuisvesting.com.

Al op 17 december 2015 stemde de gemeenteraad van Bladel inhoudelijk in met de ontwikkeling van een flexhotel voor de huisvesting van maximaal 240 arbeidsmigranten aan De Wijer in Hapert. 

Sindsdien zat er weinig schot in de zaak. De gemeente stelde een ultimatum aan de eigenaar van het perceel, de familie Dijkmans. De familie heeft nu zelf gekozen voor een andere ontwikkelpartij, omdat ze er geen vertrouwen in had dat Migrantenhuisvesting.com de klus binnen de gestelde termijn zou kunnen klaren. Er is inmiddels overeenstemming bereikt over de verkoop van het perceel aan Metaal Flex, bevestigt Mark Dijkmans. Dat detacheringsbureau is onder andere actief in de branches metaal, logistiek en bouw.

Begin 2018 wordt de definitieve vergunningsaanvraag ingediend, liet wethouder Jan Heijman de Bladelse fracties weten. De bevoegdheid om die vergunning te verlenen is gedelegeerd aan het college van B en W, de aanvraag hoeft dus niet meer langs de gemeenteraad.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Kempen