Volledig scherm
© Opsporing Verzocht

Moordzaak Miet van Bommel (84): Bladelse is ook seksueel misbruikt

BLADEL – De destijds 84-jarige Miet van Bommel uit Bladel is seksueel misbruikt, voordat ze in februari 1992 is gewurgd. Dat maakte de politie dinsdagavond bekend in het tv-programma Opsporing verzocht.

Ook werd duidelijk dat op een stoel naast het bed een handafdruk is gevonden. Deze is mogelijk van de dader. Van de kasteleinsvrouw werd haar keel dichtgeknepen. Als gevolg daarvan is ze overleden. Uit het huis werd niets gestolen. Ook is niet gezocht naar kostbaarheden. In de zaak is nooit een dader opgepakt.

Weerloze vrouw
„We gaan er niet vanuit dat de dader per se een seksuele voorkeur heeft voor een bejaard slachtoffer, maar dat het meer te maken had met het feit dat Miet een weerloze vrouw was, een makkelijke prooi. We houden er rekening mee dat de dader weinig of geen seksuele ervaring had. Waarschijnlijk had hij weinig zelfvertrouwen”, aldus de politie.

Jonge mannen
Uit onderzoek blijkt dat in vergelijkbare zaken het vaak jonge mannen zijn die dit soort misdrijven plegen. „We denken dan ook dat de dader destijds tussen de 18 en 25 jaar oud was. Dat betekent dat hij nu tussen de 42 en 49 jaar oud zou zijn”, aldus de politie.

Bekijk ook ons dossier over de zaak Miet van Bommel op ed.nl/mietvanbommel

Kempen