Volledig scherm
Commissaris van de Koning Wim van de Donk. © Marc Bolsius

Nieuwe burgemeester Bladel moet humor hebben

BLADEL - Wie de burgemeester van Bladel dan ook mag worden, hij of zij moet veel kunnen.  In de profielschets staan maar liefst 64 'uitdagingen'. Een daarvan: de burgemeester moet over een gezonde dosis humor beschikken. 

De profielschets is voor Commissaris van de Koning Wim van de Donk. Hij nam de schets donderdagavond in Bladel in ontvangst.  Verder moet de eerste man of vrouw van de gemeente vooral een duizendpoot zijn. Een vernieuwer die die kansen grijpt, toegankelijk is voor de bevolking, met gezag, begrip en kennis van zaken. 

Van de bestuurder wordt verwacht dat hij met zijn tijd mee gaat, met oprechte belangstelling voor de dorpen.  Hij of zij moet zowel leider als begeleider zijn, een coach voor de wethouders, een efficiënt voorzitter van de gemeenteraad, die ook oog heeft voor het minderheidsstandpunt. Aantrekkelijker lijkt de functie niet te worden als in de profielschets staat te lezen dat de burgemeester ook 'draagvlakverkenningen en open planprocessen' moet organiseren. 

De kandidaat-burgemeester moet ook kennis hebben van het economisch potentieel van de gemeente. Mocht de sollicitant het nog niet weten: in de profielschets wordt de kern Bladel aangeduid als hét winkelhart van de Kempen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement