Volledig scherm
Egyptische poort Bladel luchtfoto

Nieuwe naam Egyptische Poort Bladel

BLADEL - Al meer dan tien jaar wordt er in Bladel gestoeid over de inrichting van het terrein ten zuiden van de N284, de Egyptische Poort. Donderdag koos de raad de route om verder te gaan, maar dan wel met een nieuwe naam voor het plan.

Een gebied verdeeld in drie zones, (wonen en cultuur – recreatie, sociaal en zorg – sport en bewegen). Een gebied dat in de toekomst per fiets mogelijk zelfs vrij toegankelijk wordt door een tunnel of brug over of onder de N284. De Bladelse raad maakte donderdagavond een keuze op welke wijze verder gekeken gaat worden naar het gebied van de Egyptische Poort.

Nadat eerder twee projectontwikkelaars hun tanden stukbeten op de ontwikkeling van het gebied ten zuiden van de N284, kwam er een nieuw initiatief om vijf nieuwe scenario’s te schetsen. De raad koos daaruit eerder al de voorkeurscenario’s Toren van Bladel en Egyptische Poort met een groene ader naar Bladel-centrum toe.

De voorgestelde zone-indeling in de scenario’s gaf de nodige discussie in de gemeenteraad. Op initiatief van Bladel Transparant en Bladels Belang kwam het voorstel om wel zones te schetsen, maar er niet hard aan vast te houden. Pro5 en het CDA schoven bij het voorstel aan.

Wethouder Jan Heijmans vindt het prima om hierdoor ruimte te houden voor ontwikkelingen die nu nog niet voorzien zijn. Rob van Deursen (Bladels Belang) vindt het vooral belangrijk dat nieuwe initiatieven mogelijk blijven. ,,Denk aan een vereniging die wil verhuizen”, noemt hij als voorbeeld.

Via de nodige amendementen kwam er uiteindelijk ook overeenstemming over de kosten. Zonder steun van VVD en VHP werd bepaald dat de ontwikkelingen kostenneutraal blijven, waardoor het reeds geïnvesteerde geld nu al afgeboekt wordt. Hierdoor kan het plan verder met een schone lei. Het gebied mag een nieuwe naam krijgen. Toon van Dun (VHP) stelde voor om een een professioneel bedrijf te betrekken bij het bedenken van de naam. Mocht er uiteindelijk een fietsbrug over de N284 komen, dan is daar al een naam voor beschikbaar: de Hugo-brug, naar Hugo Maas, de bedenker van dat plan.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement