Volledig scherm
© Marco Debart

Omstreden puppyhandelaar en gemeente Bladel voor rechter om 'opslag' honden

BLADEL - Weer stonden puppyhandel Cartierhoeve en de gemeente Bladel tegenover elkaar in de rechtbank. Ditmaal ging het onder andere over de vraag of het houden van honden gezien kan worden als opslag.

Aanleiding was een last onder dwangsom die de gemeente Bladel had opgelegd aan puppyhandel Cartierhoeve in Hapert. De eigenaresse houdt jonge honden in een pand tegenover haar huis in de Ganzestraat. Dat is volgens haar toegestaan omdat op het perceel de bestemming 'opslag' rust.

De gemeente denkt bij opslag echter aan aardappels of caravans, geen dieren. „Geen koeien in huis, en ook geen honden."

De rechter bleef herhalen dat beide partijen beter om de tafel kunnen gaan. „Een gesprek, met goede wil van beide kanten, is een veel betere weg dan procederen."

De uitspraak volgt over twee weken.

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Kempen