Volledig scherm
© Thinkstock

Onwrikbare standpunten Bladelse politiek in mfa-discussie

BLADEL - In de discussie over de multifunctionele accommodatie in Hapert betrokken de fracties in Bladel hun bekende stellingen.

Wie 2 weken geleden in de Bladelse commissievergadering het debat over de multifunctionele accommodatie (mfa) in Hapert gevolgd heeft, moet donderdagavond een déjà-vu-moment hebben beleefd. In de raadsvergadering brachten de Bladelse fracties nogmaals dezelfde standpunten en argumenten naar voren, niet zelden in vrijwel identieke bewoordingen. Soms aangevuld met pakkende oneliners, maar de discussie die onder die frivoliteiten lag, was bloedserieus.

En overzichtelijk. De coalitiefracties verdedigden hartstochtelijk het collegevoorstel om een krediet van ruim 17 miljoen euro ter beschikking te stellen om de mfa in Hapert mogelijk te maken. Benadrukten de voordelen: de synergie en hoe het geheel van de mfa meer is dan de som van de delen. De oppositie daarentegen bleef net zo volhardend wijzen op het enorme prijskaartje. Een bedrag dat in de loop van de tijd steeds naar boven werd bijgesteld en dat volgens de oppositie voor een dorp als Hapert en een gemeente als Bladel 'financiële zelfmoord' betekende.

Uiteindelijk werd het voorstel om een krediet van ruim 17 miljoen euro ter beschikking te stellen aangenomen met 12 stemmen voor en 4 tegen. De ontwikkeling van de multifunctionele accommodatie in Hapert kan de volgende fase in.

Kempen