Volledig scherm
© Thinkstock

Peel en Kempen schrappen geen bedrijventerreinen

HELMOND - Het schrappen van 150 hectare geplande bedrijventerreinen in het Stedelijk Gebied Eindhoven lijkt geen gevolgen te hebben in de aangrenzende regio's. De Kempen en De Peel hebben geen voornemens om ook in actie te komen om overaanbod tegen te gaan.

"In de Kempen stemmen we het aanbod van bedrijventerreinen vraaggestuurd af, waardoor er niet meer terreinen in ontwikkeling worden genomen dan nodig", laat een woordvoerster van de gemeente Bladel weten. "Tot op heden werkt dit goed. Bijstelling van dit beleid is niet aan de orde."

De Peelgemeenten veranderen ook niets, aldus wethouder Tonny Meulensteen van Laarbeek via een woordvoerder. "Dit besluit gaat over het Stedelijk Gebied Eindhoven. Wij hebben een eigen overleg van Peelgemeenten."

'Aparte subregio'
Het Stedelijk Gebied is een samenwerking van negen gemeenten rondom Eindhoven, inclusief Helmond. Dat is in meerdere opzichten een ander gebied dan de Kempen en de Peel, menen de gemeenten daar. "We merken dat de Kempen qua bedrijvigheid een aparte subregio is", aldus de zegsvrouw van Bladel. "Onze bedrijven willen niet verhuizen naar het stedelijk gebied. Er is een sterke regionale binding, niet in de laatste plaats vanwege personeel en arbeidsmentaliteit."

Kempen