Volledig scherm
De vlag bij het Pius X College in Bladel hangt halfstok. © ED

Pius X-College in Bladel rouwt om verongelukte scholier Adri Kerkhofs (14): de tijd staat even stil

condoleanceregisterBLADEL – Het Pius X-College in Bladel heeft met grote verslagenheid kennisgenomen van het plotse overlijden van Adri Kerkhofs. De 14-jarige scholier overleed woensdagavond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen, nadat hij eerder op de dag in Reusel was aangereden. ,,Dit nieuws slaat in als een bom”, laat een woordvoerder van de middelbare school weten. De school heeft een herdenkingshoekje ingericht voor Adri.

Het Pius X-College heeft inmiddels een in memoriam geplaatst op de website'Midden in het roerige schooljaar staat de tijd stil en verstomt het geluid. Woensdag hebben wij een intens verdrietig bericht ontvangen: Adri Kerkhofs onze leerling uit de 3e klas tweetalig vwo is onderweg naar school betrokken geraakt bij een ongeval. In de vroege avond is hij overleden aan de verwondingen die hij daarbij heeft opgelopen. Het is moeilijk te bevatten dat een leerling, zo jong nog, midden in het leven staand, er op 14-jarige leeftijd plotseling niet meer is. In onze herinneringen dragen wij hem met ons mee. We wensen zijn ouders, broer Ties en overige familieleden veel moed en kracht toe om dit enorme verlies een plaatsje te geven.'

Fiets

Het 14-jarige slachtoffer uit Reusel werd op de Wilhelminalaan in zijn woonplaats geschept door een bedrijfsbusje. Dat gebeurde toen hij met zijn fiets de weg probeerde over te steken. De tiener werd met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Maastricht gebracht. Daar overleed hij later op de dag aan zijn verwondingen.

ZIE OOK: Verongelukte jeugdvoetballer Adri Kerkhofs (14) herdacht bij Reusel Sport: 'Een enorm verlies'

'Heftige gebeurtenis'

Op het Pius X-College wordt donderdag uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van de scholier. Alle ouders van de scholieren zijn geïnformeerd. ,,Dit is voor iedereen op onze school een erg heftige gebeurtenis”, zegt de woordvoerder. ,,We zijn een hele hechte gemeenschap, iedereen hier kent elkaar.”

De 14-jarige Adri was woensdagochtend op weg naar het Pius X-College toen het ongeluk gebeurde. Het nieuws van zijn aanrijding was die ochtend al bekend op school. Medewerkers hebben zich toen meteen over de leerlingen ontfermd. 

,,Ook vandaag krijgen ze alle tijd en ruimte om hun verdriet te delen”, meldt de woordvoerder.

Condoleanceregister

Voor hen staat een zogeheten ondersteuningsteam paraat. Dit team bestaat uit schoolmedewerkers en professionals, zoals psychologen. Verder is als eerbetoon aan Adri een herdenkingshoekje met een condoleanceregister ingericht, waar al meerdere berichtjes en steunbetuigingen zijn  achtergelaten.

Op condoleancesite Mensenlinq is inmiddels een register geopend. Ook de website van de school heeft een condoleanceregister voor Adri.

Volledig scherm
Pius X-College © Google Maps
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement