Volledig scherm
Overval op autogarage in Hapert © Bert Jansen

Politie krijgt 20 tips na uitzending Opsporing Verzocht over overval autogarage Hapert

HAPERT - De politie heeft tot op heden 20 tips binnengekregen over de overval op autogarage Mercedes Only aan de Lemel in Hapert. Dinsdagavond werden beelden van de overval getoond in de uitzending van Opsporing Verzocht.

Bij de gewapende overval eind november werden de eigenaar van de garage en zijn vrouw mishandeld en bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De slachtoffers werden met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Later op de dag konden zij het ziekenhuis weer verlaten.

De Hapertse ondernemer deed dinsdagavond zijn verhaal in het tv-programma Opsporing Verzocht. Hieruit blijkt dat de overvallers erg agressief te werk zijn gegaan. ,,Die gaan me hier doodmartelen", dacht de garage-eigenaar direct.

Waarom de mannen het garagebedrijf uitkozen als doelwit is onduidelijk. Er was niet veel geld in de woning. ,,Zeker niet als ze het geld met vier man moesten delen", aldus een politiewoordvoerster. 

Psychisch gaat het nog niet goed, vertelde de ondernemer dinsdagavond. ,,We hebben nog een lange weg te gaan om dit te laten herstellen."

De politie gaat de binnengekomen tips verder onderzoeken. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Operatierobot hersenstamkanker binnen, dankzij nagellakheld Tijn uit Hapert

    Operatiero­bot hersenstam­kan­ker binnen, dankzij nagellak­held Tijn uit Hapert

    EINDHOVEN - Een machine voor de behandeling van hersenstamkanker bij kinderen komt naar Nederland mede dankzij de overleden Tijn Kolsteren uit Hapert. De 6-jarige jongen, die een landelijke bekendheid werd door zijn nagellakactie bij 3FM's Serious Request, haalde met een tweede nagellakactie van Stichting Semmy meer dan een miljoen euro op. Daarmee wordt het apparaat aangeschaft, meldt de stichting op haar website.

Kempen