Volledig scherm
Opening Randweg Bladel © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Randweg Bladel is nu helemaal klaar

BLADEL - Zaterdag 2  juni werd het laatste stukje randweg van Bladel officieel geopend. Nu kan het verkeer helemaal rond de dorpskern geleid worden.

Veel aanwonenden wilden getuige zijn van de opening. Voor Bladel is het een belangrijke ontwikkeling, maar voor hen is het afwachten wat het betekent voor hun woongenot. "Als het maar geen racebaan wordt. De weg nodigt uit om snel te rijden. Je zit zo aan vijftig kilometer per uur", zei Rinus Raas. Hij woont aan het einde van de Gozelinusbocht. Meer dan twintig jaar genoot hij van de rust aan dit stukje randweg, dat nergens naar leidde. "Die rust had van mij nog wel twintig jaar langer mogen duren", sloot zijn overbuurman Rinus van Breukelen aan. In het afgelopen jaar hebben ze flink in de rotzooi gezeten, omdat samen met de aanleg van het nieuwe stuk Postelweg ook hun straat de Gozelinusbocht op de schop ging. "Het had allemaal wat efficiënter gekund, maar de communicatie met de aannemer was goed", kijkt Raas terug.

Opknapbeurt

In 1978 werd als eerste Ballingslaan aangelegd. Later volgde de Lange Trekken en nog later de Gozelinusbocht. Elk stuk droeg de kenmerken van de inzichten van die tijd. De realisatie van de laatste 675 meter werd aangegrepen om de hele randweg een opknapbeurt te geven en een eenduidige inrichting. Dat betekende, behalve een nieuw wegdek, ook een nieuwe riolering en een nieuwe aanplant.
De plannen voor de Postelweg dateren al van 1999. Toen betrok de brandweer een nieuwe kazerne aan de Gozelinusbocht. "Die kwam daar op voorwaarde dat er een directe verbinding kwam met industrieterrein de Sleutel", vertelt Frank van Dongen, posthoofd Bladel. "Dat scheelt gauw zo'n twee minuten uitruktijd. Dat is veel als elke seconde telt. Ook de hoogwerker van brandweer Bladel kan nu sneller naar calamiteiten in buurgemeente Reusel.

Veiliger

André van den Heijkant was ook bij de opening aanwezig. Hij is directeur van SBO De Piramide. Bij de renovatie en uitbreiding van zijn regionale school voor speciaal basisonderwijs, enkele jaren geleden, werden er samen met de gemeente al maatregelen genomen tegen geluidsoverlast. Nu zijn er zestien nieuwe taxistandplaatsen gecreëerd om het halen en brengen van leerlingen veiliger te maken. Er worden nog hekken geplaatst om de oversteek van het fietspad te reguleren.

Volledig scherm
Opening Randweg Bladel © Fotopersburo van de Meulenhof BV
Volledig scherm
Opening Randweg Bladel © Fotopersburo van de Meulenhof BV
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement