Volledig scherm
Overval in Bladel © Bert Jansen

Slachtoffer (78) overval Bladel uit ziekenhuis

VIDEOBLADEL - De Bladelse vrouw (78) die donderdag zwaargewond raakte aan haar hoofd bij een overval in haar woning, heeft het ziekenhuis verlaten. 

Ze probeert de politie te helpen bij het oplossen van de zaak, meldde een politiewoordvoerder dinsdagavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Daaruit bleek ook dat wordt gezocht naar een deel van het cilinderslot van haar aanleunwoning, die ligt aan de Rondweg. Dat slot werd geforceerd en bleef slechts deels achter in het appartement. Het restant is sindsdien spoorloos. 

Bij de overval waren zeker twee daders betrokken, die niets lijken te hebben buitgemaakt. De vrouw heeft mogelijk uren gewond in haar huis gelegen. In de uitzending werd een foto getoond waarop te zien was hoe erg ze was toegetakeld. Het is nog onduidelijk hoe veel tips de uitzending heeft opgeleverd. 

Volledig scherm
Overval in Bladel © Bert Jansen
Volledig scherm
Overval in Bladel © fotopersburo Bert Jansen
Volledig scherm
Overval in Bladel © Bert Jansen
 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Kempen