Volledig scherm
© Thinkstock

'Sluiten van zwembad De Smagtenbocht is de slechtste optie'

BLADEL - De eigenaren van zwembad De Smagtenbocht in Bladel vragen een bijdrage van 350.000 euro aan de gemeente. Als die er niet komt, behoort sluiting van het bad tot de mogelijkheden.

De eigenaren krijgen de kritiek dat ze het zwembad runnen als commercieel bedrijf, maar wel de hand ophouden bij de gemeente voor een bijdrage.

Met die kritiek is directeur René Willemsen van Jos Franken Architectuur het niet eens. Het Bergeijkse architectenbureau is samen met Gebroeders van Gisbergen uit Hooge Mierde en juridisch adviesbureau A.R.D. BV uit Veldhoven eigenaar van het zwembad. "We zijn daar een jaar of acht geleden ingestapt om de gemeente vooruit te helpen", zegt Willemsen. "De insteek was dat het één of twee jaar zou duren, maar besluitvorming over recreatief plan Egyptische Poort werd steeds vooruitgeschoven." En daarmee het groot onderhoud.

Volgende week gaan de eigenaren met de Bladelse raadsfracties praten. Wat er met het zwembad gebeurt als de gemeente niet met een bijdrage over de brug komt, kan Willemsen niet zeggen. "Sluiten is de slechtste optie, daar wordt niemand vrolijk van. Maar er moet iets gebeuren."

Kempen