Stel komt om het leven in brandende caravan op camping Achterste Hoef in Bladel

VideoBLADEL - Een man van 77 en een vrouw van 70 zijn om het leven gekomen op camping De Achterste Hoef aan de Troprijt in Bladel. Het echtpaar uit Apeldoorn zat in een caravan die afbrandde. 

Vermoedelijk gaat het om een technisch mankement dat de brand veroorzaakte. Bij de brand explodeerde een gasfles, die daardoor enkele meters de lucht in vloog. De politie en brandweer doen onderzoek.

Officieel moet de identiteit nog worden vastgesteld met een dna-onderzoek, maar op basis van inschrijving op de camping en het nummerbord van de auto weet de politie al om welke twee campinggasten het gaat.

Op de camping heerst een verslagen sfeer. Het Apeldoornse echtpaar stond op een veld waar veel van de gasten elkaar al goed kennen. Hier stonden al lang geregeld dezelfde vakantiegangers. De twee slachtoffers kwamen bijvoorbeeld al zo'n vijftien jaar naar Bladel.

De kantine waar gasten werden opgevangen na het drama loopt in de vroege ochtend leeg. Nog niet iedereen kan echter terug naar hun tent of caravan, omdat een derde van het veld nog is afgezet voor onderzoek.

Volledig scherm
Een ouder echtpaar kwam om het leven in Bladel. © Bert Jansen