Volledig scherm
Exploitant Joost Peeters ruimt de schade in zijn winkel op. © Kees Martens

Tegenslagen voor buurtsuper Hoogeloon

HOOGELOON - Dieven hebben in de nacht van zondag 6 op maandag 7 november een poging gedaan om via het platdakgedeelte bij de Attent supermarkt in Hoogeloon in te breken. Na het wegsnijden van dakleer stuitten de inbrekers op zodanige weerstanden dat ze hun inbraakpoging moesten staken. Dat is althans de gedachte van exploitant Joost Peeters. "Maandagochtend kwam ik in de winkel en ontdekte een ogenschijnlijk kleine lekkage.

Ik heb een bedrijf gebeld om het lek te repareren, maar voordat men daarvoor de kans kreeg, stortten delen van het plafond door de waterdruk naar beneden", vertelt Peeters.

Hij had al eerder pech met zijn winkel. Nadat hij in het najaar van 2014 de winkel overnam, stond op eerste kerstdag 2014 het aangrenzende café De Ster in brand. De supermarkt werd getroffen door rook- en roetschade. In de afgelopen septembermaand sloegen dieven de toegangsdeur met een bijl aan diggelen en gingen aan de haal met een partij sigaretten. Op 14 oktober kwam daar nog eens een stroomstoring overheen.

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Kempen