Volledig scherm
Tijn stond zaterdagavond samen met zijn ouders en broertje op het podium in Breda.

Tijn uit Hapert lakt 2,5 miljoen euro bij elkaar voor Serious Request, 'Tijntje bedankt'

HAPERT - De ongeneeslijk zieke Tijn uit Hapert heeft met zijn nagellakactie 2,5 miljoen euro opgehaald voor Serious Request. De kleine held waarvan heel Nederland in de ban is, bereikte het bedrag zaterdag net na 20.30 uur.

Tijn stond op dat moment samen met zijn ouders en broertje op het Serious Request-podium op het Chasséveld in Breda en werd toegezongen door het toegestroomde publiek: 'Tijntje bedankt!' Speciaal voor Tijn werd Roar van Katy Perry nogmaals gedraaid. 3FM-dj Annemieke Schollaardt noemde Tijn een kleine man met grote daden. "Tijn zit in ons hart, we zullen hem nooit vergeten. Tijn heeft deze Serious Request extra speciaal gemaakt. Bedankt, Tijn!" Gevolgd door een daverend applaus op het Chasséveld.

Kort voor 21.30 uur werd het eindbedrag van Serious Request 2016 bekendgemaakt: 8.744.131 euro. Het initiatief van Tijn was goed voor ruim 2,5 miljoen euro. Nooit eerder bracht een individuele actie zoveel geld op. Volgens 3FM stond het vorige record op ruim 755.000 euro, van de actie Serious Ambtenaar in 2014.

In actie
Vorige week kregen Tijn en zijn ouders te horen dat hij niet lang meer te leven heeft. Toch wilde Tijn wat doen voor de actie van radiozender 3FM. De jongen uit Hapert werd na zijn bezoek aan het Glazen Huis in het hele land omarmd. Het jongetje was zelfs voor een dag burgemeester van Breda.

Tijn wilde met zijn actie 100 euro ophalen. Na zijn ontroerende verhaal woensdag voor het Glazen Huis stond de teller in minder dan 24 uur op 400.000 euro. Iets na middernacht ging de actie over het miljoen heen. Vrijdagmiddag stond de teller bijna op 1,5 miljoen euro.

Heel (bekend) Nederland gaf gehoor aan de oproep van Tijn om de nagels te lakken. Vrijdagavond liet ook Mark Rutte zijn nagels lakken. De premier was de laatste slaapgast voor de DJ's in het Glazen Huis.

Longontsteking
Het Rode Kruis wil dit jaar met de opbrengst van Serious Request voorkomen dat kinderen sterven aan longontsteking. Jaarlijks kost dit aan zo’n 900.000 kinderen het leven.

Volledig scherm
Volledig scherm
Tijn op het podium met Domien Verschuuren.
Volledig scherm
De 6-jarige Tijn wordt burgemeester voor een dag in het Glazen Huis. © ANP

Kempen