Volledig scherm
De 78-jarige Bladelse werd in de nacht van 7 op 8 september thuis overvallen en flink mishandeld. © fotopersburo Bert Jansen

Twee verdachten van brute overval op bejaarde vrouw in Bladel weer vrij

BLADEL - Twee verdachten die recent zijn aangehouden voor de overval op de Bladelse bejaarde in september zijn weer vrij. Het gaat om een 32-jarige man uit Breda die op 4 april is opgepakt en om een 22-jarige Rabobankmedewerker uit Eindhoven. Het Openbaar Ministerie (OM) besloot ze niet langer vast te houden, maar benadrukt dat de mannen nog wel verdacht worden van betrokkenheid.

De Bredanaar (24) die 28 maart is opgepakt, zit nog wel vast. Zijn voorarrest is met dertig dagen verlengd. Hij is volgens het OM een van de twee daders die in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 september 2017 bij de oude vrouw binnenvielen en haar flink mishandelden. De andere overvaller werd op 9 januari dood aangetroffen in een flat in Breda. Hij was doodgeschoten, zeer waarschijnlijk door twee medebendeleden. Die vluchtten voor de politie door van de flat te springen, maar konden worden aangehouden.

Rabobende

De dode verdachte en de Bredanaar die nog vastzit maakten deel uit van de zogenoemde Rabobende. Die leden kregen tips vanuit de Rabobank over personen die flinke bedragen contant hadden opgenomen. Die mensen werden vervolgens beroofd. Een groot deel van de bende werd voor de zomer vorig jaar al op heterdaad betrapt en aangehouden.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement