Volledig scherm
Het Kempisch Bedrijvenpark. © Bert Jansen/fotomeulenhof

Uitbreiding Kempisch Bedrijvenpark

BLADEL - Het Kempisch Bedrijvenpark (KBP) breidt weer uit. De nieuwkomers zijn FittinQ uit Valkenswaard en Moeskops Grafisch Afwerkingsbedrijf uit Bladel.

De twee nemen respectievelijk 1,4 en 1,2 hectare af. Daarmee komt de hoeveelheid uitgegeven industrieterrein op het KBP op 40 procent. FittinQ is een snel groeiend internationaal bedrijf. Het ontwerpt en verkoopt lampen en armaturen en heeft daarnaast webshops. Alle bestellingen uit Europa worden verzonden vanuit het centrale magazijn. De onderneming telt 60 werknemers.

Moeskops is gehuisvest in Bladel en Middelbeers. Dit bedrijf ontwerpt en produceert kartonnen presentatie- en verpakkingsmiddelen. Onlangs is nog geïnvesteerd in een nieuw machinepark. Moeskops is marktleider in Nederland en telt circa 100 personeelsleden.

Beide bedrijven gaan komend jaar bouwen en verwachten hun pand nog in 2016 te betrekken.

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Kempen