Volledig scherm
Plan Bleijenburgh

Vele interesse voor plan Bleijenburgh Bladel

BLADEL - Voor het plan Villa Bleijenburgh in Bladel is grote belangstelling. Dinsdag namen circa zeventig belangstellenden de moeite om in de Baron in Bladel te komen luisteren naar uitleg over het plan.

Investeerder Schipvast is niet helemaal verrast met de interesse. Meteen na de avond tekenden al vijf bezoekers voor een appartement. ,,Wij dachten al dat er veel belangstelling voor zou zijn", zegt directeur Guus Schippers, ,,maar zo'n avond laat dat dan ook zien." 

De luxe appartementen kosten vanaf 1130 euro aan huur per maand, exclusief de zorg. Die is per bewoner verschillend. Het is de bedoeling dat het de bewoners aan niets zal ontbreken in een beschermde en gemoedelijke omgeving. 

Oorspronkelijk zaten er veertien luxe zorgappartementen in de planning op de hoek van Postelweg en Bleijenhoek. Schipvast onderzoekt of dat aantal uit te breiden valt naar 21.  

Wat het plan volgens hem bijzonder maakt is dat er een 'zorgechtpaar' komt inwonen dat zorg draagt voor de bewoners. ,,Het is een kleinschalig plan. Wat ons onderscheidt is dat bewoners altijd dezelfde gezichten gaan zien. Dat is vaak het struikelblok in de zorg. Je krijgt altijd zoveel verschillende mensen over de vloer." 

Het appartementengebouw komt naast de statige villa Bleijenburgh te staan, dat dienst gaat doen als faciliteitengebouw. De bewoners van het hele complex kunnen daar samenkomen. In de villa zijn luxe faciliteiten zoals een verwarmd zwembad met welness en een sportruimte. De tuin wordt ingericht als park.