Volledig scherm
Ongeval in Casteren. © Bert Jansen

Vrouw zwaargewond bij frontale botsing in Casteren

CASTEREN - Op De Gagelvelden in Casteren botsten zondagavond rond 18.30 uur twee auto’s frontaal op elkaar. Daarbij raakte een vrouw zwaargewond.

De bestuurster van één van de auto's raakte bekneld en is door de brandweer uit haar auto gehaald. Het slachtoffer, een oudere vrouw, werd ter plaatse in de ambulance geopereerd door de trauma-arts en het ambulancepersoneel. Daarna is ze met spoed naar het ziekenhuis in Tilburg vervoerd.

In de andere auto zaten een man, een vrouw en twee jonge kinderen. Zij raakten lichtgewond en zijn eveneens door het ambulancepersoneel behandeld.

De beide auto's worden geborgen. De Verkeersongevallenanalyse stelt een onderzoek naar de oorzaak in.

Volledig scherm
Ongeval in Casteren. © Bert Jansen
Volledig scherm
Ongeval in Casteren. © Bert Jansen
Volledig scherm
Ongeval in Casteren. © Bert Jansen
Volledig scherm
Ongeval in Casteren. © Bert Jansen
 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Kempen