Volledig scherm
PREMIUM
De Nieuwe Wildernis is een natuurgebied dat tussen de bebouwde kom van Hapert ligt en het Kempisch Bedrijven Park. Guus Stappaerts (links) en Freek Derks. Op de achtergrond het eerste huis dat klaar is. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Woonbos Hapert nadert voltooiing

HAPERT - Het natuurgebied De Nieuwe Wildernis in Hapert is aangelegd, nu komen de woningen eraan. De eerste staat er al, de andere 29 zitten in de planning. Als het wijkje eenmaal klaar is, dan is het Woonbos, de aanvulling op het Kempisch Bedrijven Park (KBP), ook af.  

Het Woonbos is een compensatiegebied voor de natuur die door de aanleg van het nieuwe industrieterrein is verdwenen. Het is bedoeld als buffer tussen de bedrijven van het KBP en het dorp Hapert. Het doet tevens dienst als wateropvanggebied voor de bedrijven.  Het aanleg van het natuurgebied heeft veel goed gedaan voor de directe omgeving richting Hapert, zo is de inschatting van Guus Stappaerts van het KBP. ,,Er was vrees dat de industrie wel erg groot zou gaan worden, zo vlakbij Hapert. In plaats daarvan kijken de Hapertenaren nu uit op een mooi natuurgebied."