1. Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

  Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

  Als er ooit een speler door de voordeur weg is gegaan bij PSV, dan is het wel Georginio Wijnaldum. Een man die het personeel van de club in 2015 mee liet delen in het succes van zijn transfer naar Newcastle United. Dat gebeurde met een even simpele als aardige en bijzondere geste, door iedereen een degelijke fles wijn te bezorgen. Absoluut geen decadentie of dikdoenerij, maar gewoon een puur gebaar uit dankbaarheid. Mooi, omdat de eenvoud van oprechte erkentelijkheid - net als in de normale wereld - niet altijd gewoonterecht is in de vluchtige voetballerij.
 2. Duo Willy en Klaas, dat was een begrip bij PSV
  In memoriam

  Duo Willy en Klaas, dat was een begrip bij PSV

  Hij was al vele jaren de allerbeste voetbalvriend van mister PSV, oftewel Willy van der Kuijlen. Voor scout en voetbaldier Klaas van Baalen (71) was de strijd om de punten en de zoektocht naar talent voor PSV na zijn familie het allerbelangrijkste in zijn leven. Afgelopen weekend overleed de Bosschenaar, nog altijd actief als PSV-jeugdscout, plotseling. Hij tobde al een tijdje met zijn gezondheid, maar leek uit het dal geklauterd.
 3. Ideeloos, inspiratieloos en kwaliteitsarm PSV levert collectieve wanprestatie in Linz

  Ideeloos, inspiratie­loos en kwaliteits­arm PSV levert collectie­ve wanpresta­tie in Linz

  Hemeltergend slecht voetbal, maar toch een fantastisch resultaat. Dat leek het donderdagavond te worden voor PSV, toen de Eindhovenaren lang op een 0-1 voorsprong bleven staan in Linz. De wonderen stapelden zich heel lang op, maar het draadje knapte dan toch en daarna stapelden de dompers zich ineens op. PSV kreeg klap op klap en eindigde met een volkomen terechte 4-1 nederlaag, die nog veel groter had kunnen uitvallen.
 1. Van Bommel moet bij PSV het tij zien te keren na een zware zomer

  Van Bommel moet bij PSV het tij zien te keren na een zware zomer

  De teleurstellingen stapelen zich op bij PSV, dat de afgelopen vier maanden nogal wat voor de kiezen kreeg. In die periode is de landstitel in 2019 verspeeld, vloog PSV al snel uit de Champions League-voorrondes en - hoewel bijna niemand daar in Eindhoven wakker van ligt - pakte Ajax tegen de ploeg van Mark van Bommel de Johan Cruijff Schaal. Ook bij de competitiestart in Enschede was het foute boel en leverde PSV direct twee punten in.

PSV