1. PSV-watcher Rik Elfrink blikt bij de start van het nieuwe amateurseizoen terug op zijn eigen voetbalcarrière
  PREMIUM
  AMATEURBIJLAGE

  PS­V-wat­cher Rik Elfrink blikt bij de start van het nieuwe amateursei­zoen terug op zijn eigen voetbalcar­riè­re

  De vraag komt nogal eens voorbij. Heb jij eigenlijk ooit gevoetbald? Natuurlijk heb ik gevoetbald! Van de F1 tot en met de B1 stond schrijver dezes op het veld in een plaats waar de meesten van u nog nooit van hebben gehoord. Een plek met 1.100 zielen die een springlevende voetbalclub kent: Hoeve Vooruit, de trots van het Twentse Sint-Isidorushoeve.
 1. Ibrahim Afellay is klaar met zijn voetbalcarrière, waarin hij vooral PSV veel moois schonk
  PREMIUM

  Ibrahim Afellay is klaar met zijn voetbalcar­riè­re, waarin hij vooral PSV veel moois schonk

  Ondanks een mislukt seizoen zwaaide PSV voormalig aanvoerder Ibrahim Afellay vorig jaar met veel waardering uit. Zijn rentree draaide vanuit de topsportgedachte uit op een sof, maar in Eindhoven had iedereen respect voor zijn poging om nog één keer terug te komen op topniveau. ,,Wij willen Ibi zien”, zong het PSV-publiek vorig seizoen in het Philips Stadion richting toenmalig trainer Mark van Bommel, die het niet meer leek te zien zitten om hem in actie te laten komen.
 1. Jong PSV pakt intern meer punten dan extern, talenten in beeld voor de hoofdmacht

  Jong PSV pakt intern meer punten dan extern, talenten in beeld voor de hoofdmacht

  Jong PSV beleeft qua sportieve resultaten opnieuw een moeizaam seizoen. De tijd waarin het team continu bij de eerste vijf op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie stond, is al even voorbij. Het uiteindelijke doel is spelers afleveren aan PSV 1 en dat lukt wel. Zondag kan Roger Schmidt tijdens PSV-FC Utrecht weer profiteren van talentvolle reserves die al een beetje gehard zijn op het tweede niveau van ons land.
 2. De enige winnaar in de arbitragezaak tussen PSV en huidig NEC-assistent Maletic is Mauro Júnior

  De enige winnaar in de arbitrage­zaak tussen PSV en huidig NEC-assistent Maletic is Mauro Júnior

  PSV ontsloeg dit voorjaar jeugdtrainer Stefan Maletic, die volgens hoofd opleidingen Ernest Faber en technisch dircteur John de Jong ‘transferappjes’ aan Mauro Júnior had gestuurd. Het leidde niet tot transferkoorts bij Mauro, maar wel tot een arbitrage-procedure tussen de Eindhovense club en de huidige assistent-coach van NEC. De uitspraak werd deze week door de KNVB gepubliceerd. PSV moet ruim 20.000 euro aan Maletic betalen, maar zal er waarschijnlijk niet heel rouwig om zijn dat hij inmiddels ergens anders werkt.
 1. Schmidt is mild voor zijn spelers na de wanprestatie van PSV in Griekenland

  Schmidt is mild voor zijn spelers na de wanpresta­tie van PSV in Grieken­land

  PSV-trainer Roger Schmidt moet zich donderdagavond in Thessaloniki afgevraagd hebben in welke slechte film hij was beland. Zijn spelers gingen tegen PAOK Saloniki na rust ongekend amateuristisch en naïef in de fout, wat een onverwachte 4-1 nederlaag in het Europa League-toernooi inleidde. PSV werkte zichzelf ogenschijnlijk totaal onnodig in de nesten, nadat er in de eerste helft volledige controle over de wedstrijd was.
 2. Iedere voetballiefhebber snakt naar een kolkend stadion, maar die vette worst is nog lang niet gaar

  Iedere voetbal­lief­heb­ber snakt naar een kolkend stadion, maar die vette worst is nog lang niet gaar

  ,,We zullen doorgaan, tot we samen zijn”, zong Ramses Shaffy 45 jaar voor het uitbreken van de coronacrisis. Doorgaan tot we samen zijn: die zin lijkt ook voor het profvoetbal actueler dan ooit. Iedere liefhebber of supporter snakt naar een verantwoord bezoek aan een kolkend stadion. Samen weer juichen, samen een keer vloeken of schelden omdat het helemaal niks is. Maar in ieder geval samen, om met elkaar emoties te delen. Bijna niks is te vergelijken met de ontlading of ontzetting die 35.000 mensen tegelijk kunnen voelen. Het is voor velen verslavend.
 3. Veel PSV-supporters beleefden hun mooiste week sinds 15 april 2018

  Veel PS­V-supporters beleefden hun mooiste week sinds 15 april 2018

  Vanaf het moment dat de foto van Eindhovenaar Chris Rooijakkers zich afgelopen week verspreidde, leefden veel PSV-supporters eventjes in een droom. Even streed bij een groot deel van de PSV-achterban een combinatie van vreugde, enthousiasme, verwondering, verbazing, verbijstering en soms zelfs extase om voorrang. Natuurlijk was er daarna weer ruimte voor nuance, maar al die emoties maken profvoetbal soms zo mooi. Een enkeling was meteen cynisch en ook dat is gebruikelijk. Of de ‘Königstransfer’ goed uitpakt, is ook gewoon een kwestie van afwachten.