1. PSV presteerde na de winterstop zwak, maar het seizoen als geheel was niet slecht

  PSV presteerde na de winterstop zwak, maar het seizoen als geheel was niet slecht

  Wie vindt dat PSV een dramatisch slecht seizoen heeft gedraaid en dat daar geen speld tussen te krijgen is, hoeft dit stukje in principe niet te lezen. Hierna zal namelijk iets anders worden betoogd. Wie vindt dat het onder trainer Mark van Bommel allemaal goed was en na de winterstop niet zoveel minder en daarover ook niet wil discussiëren, zou ook iets anders kunnen gaan doen. Het betoog hierna is immers iets anders van toon. Het seizoen van PSV is namelijk mislukt, wat niet per se betekent dat het seizoen slecht was.
 2. PSV wil Pereiro wel transfereren, maar is afhankelijk van de luimen van Paco Casal

  PSV wil Pereiro wel transfere­ren, maar is afhanke­lijk van de luimen van Paco Casal

  PSV staat komende zomer open voor een transfer van Gastón Pereiro en er is ook interesse, maar het blijft afwachten waar het schip strandt. Het contract van de 23-jarige Uruguayaan loopt over dertien maanden af en het is voor betrokkenen niet duidelijk welke kant zaakwaarnemer Paco Casal nu eigenlijk op wil met Pereiro. Achter de schermen heeft hij in het zakelijke kamp rond de PSV'er nog altijd het laatste woord.
 1. PSV heeft meer ‘voetbal’ nodig en moet er tot de laatste snik in blijven geloven
  Poll

  PSV heeft meer ‘voetbal’ nodig en moet er tot de laatste snik in blijven geloven

  De manier waarop PSV zich dit seizoen in de eredivisie heeft gepresenteerd, verdient absoluut lof. De ploeg komt telkens knap terug na achterstanden, creëert tot de laatste seconden dotten van kansen en oogt nooit verslagen. De spelers en technische staf zijn strijdbaar en staan na een achterstand nooit als een stel slampampers op het veld. PSV is de koning van de slotfase en gaat ook dit seizoen weer meer dan tachtig punten pakken. Meestal is dat genoeg voor de titel, maar na een nieuwe schadepost bij Vitesse grijpt de ploeg misschien wel overal naast.

PSV