Volledig scherm
Steven Bergwijn © BSR Agency

Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt. 

Rondom Bergwijn werd het half mei al onrustig, omdat Ajax naar hem informeerde bij zijn management. Tot een melding bij PSV kwam het overigens nooit. De leiding van PSV sprak zich direct uit tegen een transfer naar de Amsterdammers en deed dat via verklaringen van trainer Mark van Bommel en technisch manager John de Jong. Bergwijn zelf nam de twijfel met een verklaring op de website van PSV niet helemaal weg, maar heeft dat nu wel gedaan. Niet alleen Ajax was geïnteresseerd, maar een heel contingent buitenlandse clubs van allerlei pluimage. Hij blijft PSV echter trouw. 

Lozano

Zijn contractverlenging was een van de belangrijkste opdrachten die De Jong voor het sluiten van de transfermarkt op 2 september nog restte, net als de contractverlenging van Donyell Malen. Hirving Lozano is in principe verkocht en ook daarmee is een stuk duidelijkheid ontstaan. Derrick Luckassen, Bart Ramselaar en Trent Sainsbury mogen nog vertrekken en hebben nog vijftien dagen om een nieuwe club te vinden. Lukt dat niet, dan moeten ze op trainingen de concurrentie bij PSV aangaan om hun situatie te doen kenteren. Die lijkt uitzichtloos, tenzij er blessures ontstaan of iets geks gebeurt. 

Wat PSV nog rest, is misschien het toevoegen van een nieuwe nummer tien aan de selectie (mogelijk Ritsu Doan). Daarnaast wellicht nog het halen van een ervaren type-breekijzer of een zeer geroutineerde man voor het middenveld, die nu in de ploeg ontbreekt. 

 1. Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

  Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

  Als er ooit een speler door de voordeur weg is gegaan bij PSV, dan is het wel Georginio Wijnaldum. Een man die het personeel van de club in 2015 mee liet delen in het succes van zijn transfer naar Newcastle United. Dat gebeurde met een even simpele als aardige en bijzondere geste, door iedereen een degelijke fles wijn te bezorgen. Absoluut geen decadentie of dikdoenerij, maar gewoon een puur gebaar uit dankbaarheid. Mooi, omdat de eenvoud van oprechte erkentelijkheid - net als in de normale wereld - niet altijd gewoonterecht is in de vluchtige voetballerij.
 2. Duo Willy en Klaas, dat was een begrip bij PSV
  In memoriam

  Duo Willy en Klaas, dat was een begrip bij PSV

  Hij was al vele jaren de allerbeste voetbalvriend van mister PSV, oftewel Willy van der Kuijlen. Voor scout en voetbaldier Klaas van Baalen (71) was de strijd om de punten en de zoektocht naar talent voor PSV na zijn familie het allerbelangrijkste in zijn leven. Afgelopen weekend overleed de Bosschenaar, nog altijd actief als PSV-jeugdscout, plotseling. Hij tobde al een tijdje met zijn gezondheid, maar leek uit het dal geklauterd.
 3. Ideeloos, inspiratieloos en kwaliteitsarm PSV levert collectieve wanprestatie in Linz

  Ideeloos, inspiratie­loos en kwaliteits­arm PSV levert collectie­ve wanpresta­tie in Linz

  Hemeltergend slecht voetbal, maar toch een fantastisch resultaat. Dat leek het donderdagavond te worden voor PSV, toen de Eindhovenaren lang op een 0-1 voorsprong bleven staan in Linz. De wonderen stapelden zich heel lang op, maar het draadje knapte dan toch en daarna stapelden de dompers zich ineens op. PSV kreeg klap op klap en eindigde met een volkomen terechte 4-1 nederlaag, die nog veel groter had kunnen uitvallen.

PSV