Steven Bergwijn in actie voor PSV.
Volledig scherm
Steven Bergwijn in actie voor PSV. © BSR/SOCCRATES

Blog: De afscheidsbrief van Steven Bergwijn kan beter dan de video-boodschap

BLOG: Steven Bergwijn vertrekt naar Tottenham Hotspur. Zondag nam hij een video-boodschap op, waarin hij aangaf dat hij niet geweigerd heeft om voor PSV te spelen en dat hij toestemming had gehad van Ernest Faber om een transfer rond te maken. Een voorzetje voor een afscheidsbrief zou als volgt kunnen luiden: 

  1. Ideeloos, inspiratieloos en kwaliteitsarm PSV levert collectieve wanprestatie in Linz

    Ideeloos, inspiratie­loos en kwaliteits­arm PSV levert collectie­ve wanpresta­tie in Linz

    Hemeltergend slecht voetbal, maar toch een fantastisch resultaat. Dat leek het donderdagavond te worden voor PSV, toen de Eindhovenaren lang op een 0-1 voorsprong bleven staan in Linz. De wonderen stapelden zich heel lang op, maar het draadje knapte dan toch en daarna stapelden de dompers zich ineens op. PSV kreeg klap op klap en eindigde met een volkomen terechte 4-1 nederlaag, die nog veel groter had kunnen uitvallen.
  2. Georginio Wijnaldum via de weg van de geleidelijkheid naar nieuwe landstitel, nu met Liverpool

    Georginio Wijnaldum via de weg van de geleide­lijk­heid naar nieuwe landstitel, nu met Liverpool

    Georginio Wijnaldum pakte donderdagavond voor de televisie zijn tweede nationale titel in zijn carrière als speler. Manchester City liet het liggen tegen Chelsea en dus greep Liverpool de eerste hoofdprijs in de Premier League sinds 1990, het geboortejaar van de oud-PSV’er. Na de winst van de Champions League vorig jaar opnieuw een bevestiging van zijn kunnen en vooral ook van de juistheid van zijn keuzes in de afgelopen jaren.

PSV