Steven Bergwijn in actie voor PSV.
Volledig scherm
Steven Bergwijn in actie voor PSV. © BSR/SOCCRATES

Blog: De afscheidsbrief van Steven Bergwijn kan beter dan de video-boodschap

BLOG: Steven Bergwijn vertrekt naar Tottenham Hotspur. Zondag nam hij een video-boodschap op, waarin hij aangaf dat hij niet geweigerd heeft om voor PSV te spelen en dat hij toestemming had gehad van Ernest Faber om een transfer rond te maken. Een voorzetje voor een afscheidsbrief zou als volgt kunnen luiden: 

 1. PSV was de balans tussen kampioensdruk en relativeringsvermogen kwijt
  PREMIUM

  PSV was de balans tussen kampioens­druk en relative­rings­ver­mo­gen kwijt

  PSV is sinds 1975 twintig keer kampioen van Nederland geworden. Het succes van de club is altijd gebaseerd geweest op een aantal belangrijke fundamenten. Topspelers, toptrainers en niet te vergeten kundige bestuurders konden in Eindhoven doorgaans werken onder uitstekende omstandigheden. Ze kweekten en voelden sinds de jaren zeventig kampioensdruk in een klimaat met rust en relativeringsvermogen, waarin vaak net wat meer kon dan elders.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

PSV