Volledig scherm
Bram van Vlerken in februari 2017 namens Jong PSV in actie in Dordrecht. © Erwin Spek

Bram van Vlerken langer bij
(Jong) PSV en dat is wel te volgen

EINDHOVEN - Voor Bram van Vlerken leek het in maart op te houden bij PSV. De rechtsback uit het beloftenteam vernam via een officiële brief dat de optie in zijn contract niet zou worden gelicht. De facto betekende het dat hij eind juni op straat zou kunnen komen te staan, aangezien zijn contract op 30 juni afliep. 

Technisch manager Marcel Brands hield hem wel direct voor dat er misschien op een later moment toch nog iets in het vat zou kunnen zitten voor Van Vlerken. 

Dat moment is uiteindelijk gekomen en mondde vandaag uit in ondertekening van een nieuwe verbintenis. Voor een jaar. Kort uiteraard, maar toch. PSV vindt dat het aanhouden van Van Vlerken, inmiddels een ervaren Jupiler League-speler, nuttig is voor het beloftenteam en wil hem ook belonen. De clubleiding heeft daarbij geconstateerd dat zich op de positie van Van Vlerken (rechtsback, red.) voorlopig geen jeugdige talenten aandienen. Ook Van Vlerken zelf staat overigens niet op de lijst om Santiago Arias te vervangen, als de Colombiaan wordt verkocht. 

Bij de beslissing om het contract tóch nog een jaar te verlengen, heeft absoluut meegespeeld dat Van Vlerken een degelijke tweede seizoenshelft afwerkte bij Jong PSV. Hij zat na veel blessurezorgen én de opzegging niet bij de pakken neer en was een nuttige schakel bij het beloftenteam, dat vorig seizoen plek vier in de eerste divisie opeiste. Vanuit dat niveau moet hij nog verder omhoog zien te klauteren. Of dat voor PSV 1 voldoende is, valt op dit moment te betwijfelen, maar Bram van Vlerken heeft genoeg in huis om te kunnen slagen als profvoetballer en daar nog jaren de kost mee te verdienen. 

PSV