De selectie van UNA moest vrijdagavond in allerijl De Herdgang verlaten.
Volledig scherm
De selectie van UNA moest vrijdagavond in allerijl De Herdgang verlaten. © BSR Agency

Combi van profvoetbal en corona-ellende voedt de afrekencultuur op sociale media overdadig

Wie in de achteruitkijkspiegel een aantal reacties op de afgelasting van PSV-UNA op vrijdagavond op sociale media leest, zal zich afvragen hoe een klein deel van de mensheid ooit zo ongenuanceerd kon worden. Een ding werd opnieuw duidelijk: zodra profvoetbal, corona-malheur en sociale media samenkomen, wordt de hedendaagse afrekencultuur overdadig gevoed. 

  1. Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

    Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

    Als er ooit een speler door de voordeur weg is gegaan bij PSV, dan is het wel Georginio Wijnaldum. Een man die het personeel van de club in 2015 mee liet delen in het succes van zijn transfer naar Newcastle United. Dat gebeurde met een even simpele als aardige en bijzondere geste, door iedereen een degelijke fles wijn te bezorgen. Absoluut geen decadentie of dikdoenerij, maar gewoon een puur gebaar uit dankbaarheid. Mooi, omdat de eenvoud van oprechte erkentelijkheid - net als in de normale wereld - niet altijd gewoonterecht is in de vluchtige voetballerij.
  2. Georginio Wijnaldum via de weg van de geleidelijkheid naar nieuwe landstitel, nu met Liverpool

    Georginio Wijnaldum via de weg van de geleide­lijk­heid naar nieuwe landstitel, nu met Liverpool

    Georginio Wijnaldum pakte donderdagavond voor de televisie zijn tweede nationale titel in zijn carrière als speler. Manchester City liet het liggen tegen Chelsea en dus greep Liverpool de eerste hoofdprijs in de Premier League sinds 1990, het geboortejaar van de oud-PSV’er. Na de winst van de Champions League vorig jaar opnieuw een bevestiging van zijn kunnen en vooral ook van de juistheid van zijn keuzes in de afgelopen jaren.

PSV