PSV'ers vieren feest na het behalen van de titel, in 2007.
Volledig scherm
PSV'ers vieren feest na het behalen van de titel, in 2007. © ANP

De bal rolt pas weer als er geen levens meer van afhangen

De zon komt op en gaat onder. Tussendoor rolt altijd ergens een bal, wat er ook gebeurt. Als het niet in ons eigen land is, dan wel in een andere uithoek of waar dan ook. Voetbal is overal. Het hele jaar door, over de hele wereld. Bijna nergens wordt zoveel van gevonden, over geschreven, naar gekeken of over gelezen. 

 1. Ideeloos, inspiratieloos en kwaliteitsarm PSV levert collectieve wanprestatie in Linz

  Ideeloos, inspiratie­loos en kwaliteits­arm PSV levert collectie­ve wanpresta­tie in Linz

  Hemeltergend slecht voetbal, maar toch een fantastisch resultaat. Dat leek het donderdagavond te worden voor PSV, toen de Eindhovenaren lang op een 0-1 voorsprong bleven staan in Linz. De wonderen stapelden zich heel lang op, maar het draadje knapte dan toch en daarna stapelden de dompers zich ineens op. PSV kreeg klap op klap en eindigde met een volkomen terechte 4-1 nederlaag, die nog veel groter had kunnen uitvallen.
 2. PSV hoopt op remonte tegen Ajax, terwijl het moeras akelig dichtbij is
  PREMIUM

  PSV hoopt op remonte tegen Ajax, terwijl het moeras akelig dichtbij is

  PSV staat in de eredivisie bijna met de rug tegen de muur en dat in een seizoen waarin de Eindhovenaren op alle andere voetbalpodia niet meer dan een bijnummer bleken. In Amsterdam moet zondagmiddag gewonnen worden om komend seizoen nog iets meer dan een sprankje hoop te kunnen koesteren op Champions League-voetbal. Zo niet? Dan lonkt het moeras en worden Willem II en Vitesse voorlopig de concurrenten in de competitie.
 3. PSV was de balans tussen kampioensdruk en relativeringsvermogen kwijt
  PREMIUM

  PSV was de balans tussen kampioens­druk en relative­rings­ver­mo­gen kwijt

  PSV is sinds 1975 twintig keer kampioen van Nederland geworden. Het succes van de club is altijd gebaseerd geweest op een aantal belangrijke fundamenten. Topspelers, toptrainers en niet te vergeten kundige bestuurders konden in Eindhoven doorgaans werken onder uitstekende omstandigheden. Ze kweekten en voelden sinds de jaren zeventig kampioensdruk in een klimaat met rust en relativeringsvermogen, waarin vaak net wat meer kon dan elders.

PSV