Het eerbetoon van PSV-supporters aan Willy van der Kuijlen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het eerbetoon van PSV-supporters aan Willy van der Kuijlen. © Fotopersburo Bert Jansen

De foto die bijna alles zegt over de betekenis van ‘Skiete Willy’ voor PSV

Het cliché luidt dat een beeld soms meer zegt dan duizend woorden. “Rust zacht, Mister PSV”, hadden vele tientallen supporters van PSV woensdagavond als boodschap voor Willy van der Kuijlen. Ze stonden tussen de bronzen gestalte van ‘Skiete Willy’, die nog een keer in spontaan gevormde schijnwerpers stond. 

 1. De vechtjas in Mark van Bommel wint het nog altijd van de pragmaticus
  PREMIUM

  De vechtjas in Mark van Bommel wint het nog altijd van de pragmati­cus

  Verliezen doet pijn, maar soms is het beter om in het leven je verlies te nemen. Het zou zomaar kunnen dat Mark van Bommel die zin het afgelopen halfjaar op een tegeltje heeft gekregen van iemand die het beste met hem voorheeft. Mocht dat zo zijn, dan zijn die woorden nog niet volledig aan hem besteed geweest. Verrassend? Allerminst. De vechtjas in de 43-jarige oud-international wint het voorlopig nog van de pragmaticus. Dat maakt hem intrigerend als persoon en lastig voor zijn tegenstanders.
 2. Terug naar een historisch transferavondje bij PSV, waarop aanwinst drie ineens Mario Götze was

  Terug naar een historisch transfer­avond­je bij PSV, waarop aanwinst drie ineens Mario Götze was

  ,,Je moet nog even wachten op het eten jongen. Eet het dadelijk in de wagen maar op. Ik moet nu naar het Philips Stadion. Meteen.” Het is 6 oktober 2020, een uurtje of half acht in de avond. Normaal gesproken een gewone dag in het clubvoetbal, vlak voor een interlandperiode. Nu rijden schrijver dezes en zijn 10-jarige zoon door Eindhoven met twee warme pizza's op de achterbank. Niet alleen honger, maar ook journalistieke onrust zorgt voor kriebels in de maag.
 1. Schmidt is mild voor zijn spelers na de wanprestatie van PSV in Griekenland

  Schmidt is mild voor zijn spelers na de wanpresta­tie van PSV in Grieken­land

  PSV-trainer Roger Schmidt moet zich donderdagavond in Thessaloniki afgevraagd hebben in welke slechte film hij was beland. Zijn spelers gingen tegen PAOK Saloniki na rust ongekend amateuristisch en naïef in de fout, wat een onverwachte 4-1 nederlaag in het Europa League-toernooi inleidde. PSV werkte zichzelf ogenschijnlijk totaal onnodig in de nesten, nadat er in de eerste helft volledige controle over de wedstrijd was.
 2. De enige winnaar in de arbitragezaak tussen PSV en huidig NEC-assistent Maletic is Mauro Júnior

  De enige winnaar in de arbitrage­zaak tussen PSV en huidig NEC-assistent Maletic is Mauro Júnior

  PSV ontsloeg dit voorjaar jeugdtrainer Stefan Maletic, die volgens hoofd opleidingen Ernest Faber en technisch dircteur John de Jong ‘transferappjes’ aan Mauro Júnior had gestuurd. Het leidde niet tot transferkoorts bij Mauro, maar wel tot een arbitrage-procedure tussen de Eindhovense club en de huidige assistent-coach van NEC. De uitspraak werd deze week door de KNVB gepubliceerd. PSV moet ruim 20.000 euro aan Maletic betalen, maar zal er waarschijnlijk niet heel rouwig om zijn dat hij inmiddels ergens anders werkt.
 1. Samenvatting | Treffer van aanvoerder Van Ginkel hoogtepunt bij gelijkspel van PSV
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Treffer van aanvoerder Van Ginkel hoogtepunt bij gelijkspel van PSV

  16 mei
 2. Bekijk hier alle samenvattingen uit de eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie

  Bekijk hier alle samenvat­tin­gen uit de eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie

PSV