PSV-supporters kunnen
Volledig scherm
PSV-supporters kunnen © BSR Agency

PSV-fans ontdekken ‘het grootste licht van PSV’ in Elfstedenstad Dokkum

Wedstrijden of trainingen van PSV bezoeken zit er momenteel voor de supporters van de Eindhovense club niet in. Ook de liefhebbers van de zogeheten PSV-Twitterborrel blijven voorlopig nog even verstoken van hun halfjaarlijkste bijeenkomst. Om elkaar toch op te kunnen zoeken, startten ze vrijdagavond onder leiding van PSV-fan Mark Vermeulen een virtuele zoektocht naar de grootste PSV-kenner. 

Vermeulen is woonachtig in België en strikte meerdere tientallen supporters voor zijn online-quiz. Via een donatie aan de Voedselbank konden ze meespelen. Onder hen een aantal in de ‘PSV-gemeenschap’ bekende Twitteraars, die niet opgewassen bleken tegen een jongeman uit een Elfstedenstad. ‘Het grootste licht van PSV’ blijkt 267 kilometer van Eindhoven te wonen en is nog maar 20 jaar: Simon van der Goot uit Dokkum. In de finale klopte hij Patrick van Weert, die wel nummer drie Emiel van Horssen en alle anderen voor wist te blijven. ,,Mijn vader is rond 1978 supporter van het gouden PSV van die tijd geworden, dus ik heb sindsdien wel wat meegekregen”, zo verklaarde hij zijn knappe overwinning. 

Met vragen en antwoorden uit verschillende decennia en een feilloos werkende verbinding kreeg Vermeulen na afloop de handen van de deelnemers op elkaar. ,,Noem zes spelers die onder Aad de Mos speelden voor PSV en een andere club?”, was bijvoorbeeld een van de vragen. Antwoord: Wim Kieft, Erwin Koeman, Luc Nilis, Adri van Tiggelen, Nii Lamptey en Stanley Menzo. Deelnemers moesten ook op kunnen lepelen welke PSV-invallers zes keer of vaker scoorden in de eredivisie (o.a. Donyell Malen), welke spelers met PSV én een andere club kampioen werden in de nationale competitie (o.a. Ivan Nielsen) en wie in Europees verband zowel voor als tegen PSV heeft gescoord (o.a. Memphis). En nog veel meer.

Van der Goot bleek dus verrassend genoeg het meeste te weten. ,,Goed voor de landelijke uitstraling van onze club”, zo oordeelde een van de overwegend Brabantse mede-deelnemers. 

  1. PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    De transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur deed afgelopen januari veel stof opwaaien. De aanvaller was al naar Londen vertrokken voor de laatste handtekening was gezet en schermde met toestemming van PSV’s interim-coach Ernest Faber, maar de directie van PSV had die niet gegeven. Na een uiterst pover optreden in een bekerduel met NAC deed hij niet meer mee in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De overgang naar Engeland kwam alsnog snel rond.
  2. Een nooit voorziene krachtproef gaat onder leiding van Frans Janssen van start bij PSV

    Een nooit voorziene kracht­proef gaat onder leiding van Frans Janssen van start bij PSV

    Het hek om het Philips Stadion gaat vanaf dinsdag een aantal weken virtueel open: PSV start om negen uur in de morgen met de verkoop van seizoenkaarten. Een enorme krachtproef voor commercieel directeur Frans Janssen (48) en zijn verkoopteam. De komende periode moet blijken of PSV-supporters gevoelig zijn voor het aanbod dat onder supervisie van Janssen is neergelegd, met drie opties om hun kaart te verlengen.

PSV