Volledig scherm
Zakaria Aboukhlal en Mohammed Ihattaren tijdens het trainingskamp van PSV in Doha. © Soccrates

PSV selecteert door in de jeugdopleiding

Na tien seizoenen nam Dirk Abels woensdag afscheid bij PSV, Ramon Lundqvist volgde donderdag. PSV selecteert door. 

Met het vertrek van Abels (21) naar Sparta en Ramon Lundqvist (21) naar NAC selecteert PSV verder door in de eigen jeugdopleiding. Centrale verdediger Abels maakte al in augustus 2014 zijn debuut in het betaald voetbal, bij Jong PSV - Achilles’29. Sindsdien heeft hij zich in de eerste divisie wel ontwikkeld tot een volwassen en stabiele kracht, maar niet de progressie geboekt die noodzakelijk is voor een structurele rol bij PSV 1. Voor Abels was er dit seizoen nog wel een debuut voor PSV 1 in het bekertoernooi en dat verliep op zijn zachtst gezegd ongelukkig. PSV verloor in een thuiswedstrijd van RKC. Een van zijn laatste daden was afgelopen zondag een goal voor Jong PSV in de uitwedstrijd bij en tegen Jong Ajax. 

Net als Abels gaat ook Lundqvist weg. Hij kwam eveneens in actie in dat bekerduel en wist op het hoogste niveau geen onuitwisbare indruk achter te laten voor PSV. NAC gelooft erin dat het in Breda wel kan en lijfde hem vrijdag tot midden 2021 in. Vorige maand ging Laros Duarte het duo al voor. Hij verkaste net als Abels naar Sparta, waarmee hij dit seizoen wil promoveren uit de eerste divisie. Het betekent dat er ruimte komt voor nieuw bloed bij Jong PSV, waar Tijn Daverveld zondag al debuteerde in het betaald voetbal. De 18-jarige centrale verdediger wordt net als Fransman Maxime Soulas klaar bevonden voor het grotere werk in de eerste divisie en dit duo zal, soms uit elkaar gehaald door de tijdelijke komst van Armando Obispo naar Jong PSV, de centrale plekken achterin kunnen bemannen. Ook Andrew Mendonca (18, middenveld) is een nieuweling bij het beloftenteam van PSV. Daarnaast leeft bij de club ook de gedachte dat Mohammed Ihattaren (16) klaar is voor zijn debuut in het betaald voetbal en toe is aan speelminuten op een hoger niveau dan PSV onder 19. 

Donderdagavond moet de ploeg van trainer Dennis Haar het al zonder Abels doen in een wedstrijd tegen de beloften van Manchester United. Tijdens het toernooi om de Premier League International Cup sluiten onder anderen ook Mauro Júnior en Joël Piroe bij Jong PSV aan. Mauro lijkt het afgelopen halfjaar in de hiërarchie gedaald in Eindhoven, waar hij onder Phillip Cocu meer speeltijd kreeg dan nu. 

  1. PSV-twitteraars over de metamorfose bij hun club: ‘PSV heeft goede zaken gedaan’

    PS­V-twitte­raars over de metamorfo­se bij hun club: ‘PSV heeft goede zaken gedaan’

    PSV-twitteraars waren ook deze zomer wekenlang in de ban van de transferperiode. ,,Verdwijnt de voetballer van de akker, dan wordt de ‘transferwindowfetisjist’ wakker”, meldt PSV-supporter Rik Klein Entink steevast als de competities half mei zijn afgelopen. Afgelopen week kwam een einde aan een van de meest roerige transferzomers ooit bij PSV. Met een viertal bekende PSV-twitteraars maken we de balans op en blikken we terug: @GARRINCHA_, @rikkleinentink, @Eprovie en @plattekar.

PSV