Volledig scherm
Topscorer Sam Lammers van Jong PSV, waarvan de wedstrijdverslagen in het ED meestal iets beknopter dan die van bijvoorbeeld Helmond Sport en FC Eindhoven zijn. © Thomas Bakker

Ruimte voor PSV of voor FC Eindhoven?

De laatste weken ontvingen we bij het ED enkele lezersreacties over het aantal stukken in onze krant over de aandacht voor PSV en FC Eindhoven. Een van die brieven heeft de lezersrubriek op de Opinie-pagina van het ED gehaald. 

Om de zoveel tijd wendt zich een (of een aantal) lezer(s) tot ons met de melding dat FC Eindhoven in het ED te weinig ruimte krijgt en PSV te veel. 

Hulde

Reacties zijn op de eerste plaats meer dan welkom. Het is goed om te zien dat de krant gelezen wordt en dat mensen daar iets van vinden. Hulde derhalve voor degenen die in de pen klimmen en de moeite nemen om ons van hun mening op de hoogte te stellen. Dat stelt ons in staat om de keuzes die we maken soms tegen het licht te houden en we kunnen dat mee laten wegen bij de bepaling van ons beleid.   

Berichtgeving

De berichtgeving over PSV en FC Eindhoven (en uiteraard ook Helmond Sport) moge in het ED in kwantiteit verschillen, de ambities zijn dezelfde. We willen actueel, gezaghebbend en onafhankelijk kunnen berichten over de gang van zaken bij de betaald voetbalclubs in onze regio. Daarbij moeten we ook rekening houden met de sportieve verhoudingen tussen de drie clubs. Bij de verdeling van onze tijd en aandacht over de betaald voetbalorganisaties speelt mee dat PSV nu eenmaal een veel grotere supportersschare heeft en op het hoogste landelijke niveau acteert. Virtueel trekt de club ook veel bezoekers naar onze sites. In een team sportjournalisten, met een chef en aangestuurd door onze hoofdredactie, proberen we uiteraard ook op te komen voor de belangen van de eerste divisieclubs. 

Jong PSV

Een lijn die we bijvoorbeeld hanteren, is dat we bij wedstrijden op dezelfde (maandag- of vrijdag)avond van Jong PSV en FC Eindhoven of Helmond Sport ook altijd forse ruimte voor de laatste twee clubs inruimen. Jong PSV moet bij de verslaggeving over de eerste divisie regelmatig een stuk beknopter in de krant, tenzij - om maar een voorbeeld te noemen -  een speler als Gudmundsson, Malen of Lammers ineens vijf keer scoort in een wedstrijd. In dat geval kunnen we uiteraard een uitzondering maken. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Afwegingen bij een eventuele terugkeer van Robben naar PSV: Kwaliteit boven sentiment

    Afwegingen bij een eventuele terugkeer van Robben naar PSV: Kwaliteit boven sentiment

    Arjen Robben vertrekt aan het eind van dit seizoen na een prachtige periode bij Bayern München en is dan 35,5 jaar. Na zes (!) kampioenschappen op rij pruttelt de motor van ‘FC Hollywood’ in Zuid-Duitsland, waar de ex-international dit seizoen aantoont nog altijd een hoog niveau te kunnen halen. Bayern staat in de Bundesliga inmiddels negen punten achter op koploper Borussia Dortmund. Geen onoverbrugbaar gat, maar wel een enorme kloof.

PSV