Mario Götze werd op 6 oktober binnengehaald door PSV. Een sensationele transfer, die maanden geheim bleef en zelfs voor de PSV-top een verrassing was.
Volledig scherm
Mario Götze werd op 6 oktober binnengehaald door PSV. Een sensationele transfer, die maanden geheim bleef en zelfs voor de PSV-top een verrassing was. © videostill

Terug naar een historisch transferavondje bij PSV, waarop aanwinst drie ineens Mario Götze was

,,Je moet nog even wachten op het eten jongen. Eet het dadelijk in de wagen maar op. Ik moet nu naar het Philips Stadion. Meteen.” Het is 6 oktober 2020, een uurtje of half acht in de avond. Normaal gesproken een gewone dag in het clubvoetbal, vlak voor een interlandperiode. Nu rijden schrijver dezes en zijn 10-jarige zoon door Eindhoven met twee warme pizza's op de achterbank. Niet alleen honger, maar ook journalistieke onrust zorgt voor kriebels in de maag. 

 1. Iedere voetballiefhebber snakt naar een kolkend stadion, maar die vette worst is nog lang niet gaar

  Iedere voetbal­lief­heb­ber snakt naar een kolkend stadion, maar die vette worst is nog lang niet gaar

  ,,We zullen doorgaan, tot we samen zijn”, zong Ramses Shaffy 45 jaar voor het uitbreken van de coronacrisis. Doorgaan tot we samen zijn: die zin lijkt ook voor het profvoetbal actueler dan ooit. Iedere liefhebber of supporter snakt naar een verantwoord bezoek aan een kolkend stadion. Samen weer juichen, samen een keer vloeken of schelden omdat het helemaal niks is. Maar in ieder geval samen, om met elkaar emoties te delen. Bijna niks is te vergelijken met de ontlading of ontzetting die 35.000 mensen tegelijk kunnen voelen. Het is voor velen verslavend.
 2. Een nooit voorziene krachtproef gaat onder leiding van Frans Janssen van start bij PSV

  Een nooit voorziene kracht­proef gaat onder leiding van Frans Janssen van start bij PSV

  Het hek om het Philips Stadion gaat vanaf dinsdag een aantal weken virtueel open: PSV start om negen uur in de morgen met de verkoop van seizoenkaarten. Een enorme krachtproef voor commercieel directeur Frans Janssen (48) en zijn verkoopteam. De komende periode moet blijken of PSV-supporters gevoelig zijn voor het aanbod dat onder supervisie van Janssen is neergelegd, met drie opties om hun kaart te verlengen.
 1. Spanning stijgt om tweede plek door laks PSV: 'Spelers moeten zich schamen'
  Play

  Spanning stijgt om tweede plek door laks PSV: 'Spelers moeten zich schamen'

 2. Samenvatting | Ajax - FC Emmen
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Bekijk hier de kampioens­wed­strijd van Ajax tegen FC Emmen

  2 mei

PSV