Volledig scherm
Érick Gutiérrez is een van de topaankoop van PSV in 2018. © pro shots

Transfermarkt op slot, de broodschrijvers hoefden zich niet te vervelen

De transferperiode zit er weer op en dat zorgt voor een aantal rustigere maanden op sociale media. De zomer van 2018 was er een van enorme veranderingen bij PSV. 

De technische staf is zo goed als compleet vernieuwd, de spelersgroep onderging grote veranderingen, veel contracten zijn verlengd en ook bestuurlijk waren er belangrijke mutaties. Het zorgde voor een stortvloed aan berichten, waarbij de broodschrijvers zich bepaald niet hoefden te vervelen. 

Na het kampioenschap van PSV in het midden van april duurde het speculeren over transfers dit jaar lang en alleen tijdens het WK leek het iets rustiger. Het aantal geruchten zonder rook en vuur was lager dan vorig jaar, hoewel er ook nu weer een enkele insider online de nodige verwarrende onzin uitstrooide over het internettende PSV-publiek. Sinds sociale media zijn uitgevonden kan ieder tweetje met het woord PSV daarin, van wie dan ook ter wereld, nieuws bevatten en er is een kleine kern PSV-supporters die werkelijk alles bijhoudt. Zo waait bijna alles wat mondiaal over PSV wordt geschreven snel over naar Nederland, waar het dan weer gecheckt wordt bij journalisten. Op internetfora houden de transferfetisjisten, zoals ze zichzelf plegen te noemen, het onderling allemaal bij en posten ze erop los. Komt 'Guti' nu wel? Hoe zit het met die Australiër? Is die rechtsback in Panama in beeld? Gaat Arias nu naar Napoli of Atlético? Het levert onwaarschijnlijk veel internetverkeer op, totdat op 31 augustus 2018 de gong klinkt en de transfermarkt dicht zit. 

Het is niet altijd de meeste eenvoudige, maar wel de meest dynamische periode, waarin de ontwikkelingen elkaar buitengewoon snel opvolgen. Vanaf november/december druppelen de eerste berichten voor de winterse transferperiode weer binnen en begint de volgende cyclus, die meestal stukken rustiger is. 

 1. PSV presteerde na de winterstop zwak, maar het seizoen als geheel was niet slecht

  PSV presteerde na de winterstop zwak, maar het seizoen als geheel was niet slecht

  Wie vindt dat PSV een dramatisch slecht seizoen heeft gedraaid en dat daar geen speld tussen te krijgen is, hoeft dit stukje in principe niet te lezen. Hierna zal namelijk iets anders worden betoogd. Wie vindt dat het onder trainer Mark van Bommel allemaal goed was en na de winterstop niet zoveel minder en daarover ook niet wil discussiëren, zou ook iets anders kunnen gaan doen. Het betoog hierna is immers iets anders van toon. Het seizoen van PSV is namelijk mislukt, wat niet per se betekent dat het seizoen slecht was.
 2. PSV wil Pereiro wel transfereren, maar is afhankelijk van de luimen van Paco Casal

  PSV wil Pereiro wel transfere­ren, maar is afhanke­lijk van de luimen van Paco Casal

  PSV staat komende zomer open voor een transfer van Gastón Pereiro en er is ook interesse, maar het blijft afwachten waar het schip strandt. Het contract van de 23-jarige Uruguayaan loopt over dertien maanden af en het is voor betrokkenen niet duidelijk welke kant zaakwaarnemer Paco Casal nu eigenlijk op wil met Pereiro. Achter de schermen heeft hij in het zakelijke kamp rond de PSV'er nog altijd het laatste woord.
 3. PSV heeft meer ‘voetbal’ nodig en moet er tot de laatste snik in blijven geloven
  Poll

  PSV heeft meer ‘voetbal’ nodig en moet er tot de laatste snik in blijven geloven

  De manier waarop PSV zich dit seizoen in de eredivisie heeft gepresenteerd, verdient absoluut lof. De ploeg komt telkens knap terug na achterstanden, creëert tot de laatste seconden dotten van kansen en oogt nooit verslagen. De spelers en technische staf zijn strijdbaar en staan na een achterstand nooit als een stel slampampers op het veld. PSV is de koning van de slotfase en gaat ook dit seizoen weer meer dan tachtig punten pakken. Meestal is dat genoeg voor de titel, maar na een nieuwe schadepost bij Vitesse grijpt de ploeg misschien wel overal naast.

PSV