Volledig scherm
Érick Gutiérrez is een van de topaankoop van PSV in 2018. © pro shots

Transfermarkt op slot, de broodschrijvers hoefden zich niet te vervelen

De transferperiode zit er weer op en dat zorgt voor een aantal rustigere maanden op sociale media. De zomer van 2018 was er een van enorme veranderingen bij PSV. 

De technische staf is zo goed als compleet vernieuwd, de spelersgroep onderging grote veranderingen, veel contracten zijn verlengd en ook bestuurlijk waren er belangrijke mutaties. Het zorgde voor een stortvloed aan berichten, waarbij de broodschrijvers zich bepaald niet hoefden te vervelen. 

Na het kampioenschap van PSV in het midden van april duurde het speculeren over transfers dit jaar lang en alleen tijdens het WK leek het iets rustiger. Het aantal geruchten zonder rook en vuur was lager dan vorig jaar, hoewel er ook nu weer een enkele insider online de nodige verwarrende onzin uitstrooide over het internettende PSV-publiek. Sinds sociale media zijn uitgevonden kan ieder tweetje met het woord PSV daarin, van wie dan ook ter wereld, nieuws bevatten en er is een kleine kern PSV-supporters die werkelijk alles bijhoudt. Zo waait bijna alles wat mondiaal over PSV wordt geschreven snel over naar Nederland, waar het dan weer gecheckt wordt bij journalisten. Op internetfora houden de transferfetisjisten, zoals ze zichzelf plegen te noemen, het onderling allemaal bij en posten ze erop los. Komt 'Guti' nu wel? Hoe zit het met die Australiër? Is die rechtsback in Panama in beeld? Gaat Arias nu naar Napoli of Atlético? Het levert onwaarschijnlijk veel internetverkeer op, totdat op 31 augustus 2018 de gong klinkt en de transfermarkt dicht zit. 

Het is niet altijd de meeste eenvoudige, maar wel de meest dynamische periode, waarin de ontwikkelingen elkaar buitengewoon snel opvolgen. Vanaf november/december druppelen de eerste berichten voor de winterse transferperiode weer binnen en begint de volgende cyclus, die meestal stukken rustiger is. 

  1. PSV-twitteraars over de metamorfose bij hun club: ‘PSV heeft goede zaken gedaan’

    PS­V-twitte­raars over de metamorfo­se bij hun club: ‘PSV heeft goede zaken gedaan’

    PSV-twitteraars waren ook deze zomer wekenlang in de ban van de transferperiode. ,,Verdwijnt de voetballer van de akker, dan wordt de ‘transferwindowfetisjist’ wakker”, meldt PSV-supporter Rik Klein Entink steevast als de competities half mei zijn afgelopen. Afgelopen week kwam een einde aan een van de meest roerige transferzomers ooit bij PSV. Met een viertal bekende PSV-twitteraars maken we de balans op en blikken we terug: @GARRINCHA_, @rikkleinentink, @Eprovie en @plattekar.

PSV