Volledig scherm
Marcel Brands valt in de armen van Gastón Pereiro. © Joep Leenen

Turbulente slotdagen voor Brands bij PSV

Het is spitsuur bij PSV, waar de komende dagen nog de nodige transfers worden voorbereid. 

 Voor directeur voetbalzaken Marcel Brands van PSV zijn het turbulente slotdagen in Eindhoven. Voor zijn vertrek bij PSV op donderdag maakt hij nog jacht op de backs Denzel Dumfries en Jose Angeliño. Daarnaast probeert hij voor een aantal jonge talenten via verhuur een plek bij een andere club veilig te stellen.

Zaterdag praten PSV en sc Heerenveen verder over een transfer van Dumfries, die gisteravond met Jong Oranje in actie kwam. De vleugelverdediger wil de oversteek van Zuid-Friesland naar Zuidoost-Brabant maken, maar moet wachten op een akkoord tussen de clubs. Nadat Heerenveen een eerste bod van 4 miljoen euro afwees, gaan partijen alsnog proberen elkaar te vinden. Met Angeliño komt PSV er wel uit, maar de club moet ook met Manchester City nog een definitief akkoord zien te bereiken. Vrijdagavond bleek dat tussen vraag en aanbod nog een verschil zit en dat er nog gesproken wordt over een terugkoopgarantie voor Manchester City. 

Koopmans

PSV wil komend seizoen keeper Luuk Koopmans (24) verhuren. De goalie weet zich in de belangstelling van clubs aan de onderkant van de eredivisie en bovenkant van de eerste divisie. Hij kan zijn contract bij PSV verlengen en maakt in overleg met PSV op korte termijn zijn keuze. Ook spits Sam Lammers (21) heeft de clubs voor het uitkiezen en heeft inmiddels een gesprek met VVV achter de rug. Daar krijgt hij een kans als eerste spits, iets wat elders nog geen zekerheid is. De clubleiding van VVV ziet in hem een heel beloftevolle en technisch vaardige nummer 9, die nog wel aan duelkracht moet winnen. Brands moet mogelijk ook nog een beslissing nemen over linksback Kenneth Paal (20), die zich onder meer in de belangstelling van PEC Zwolle weet. 

Jurjus

Volgende week gaat Brands ook nog praten met de dit seizoen met Roda JC gedegradeerde keeper Hidde Jurjus, die op dit moment nog niet weet hoe zijn toekomst eruit ziet. Zijn management denkt aan verhuur en schermt met belangstelling van meerdere clubs. Jurjus komt komend seizoen niet als eerste of tweede keeper in de plannen van PSV en dus is ook een afscheid in de vorm van een verkoop denkbaar. Zeker nu de club met Lars Unnerstall voor seizoen 2019-2020 al een goalie heeft gehaald, is de kans erg klein dat Jurjus in Eindhoven nog aan de bak komt. PSV liet gisteren eveneens weten dat middenvelder Pablo Rosario, naar wie ook volop is geïnformeerd, sowieso bij de selectie blijft. De multifunctionele Rosario maakte dit seizoen definitief de aansluiting met de A-selectie. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. PSV heeft meer ‘voetbal’ nodig en moet er tot de laatste snik in blijven geloven
    Poll

    PSV heeft meer ‘voetbal’ nodig en moet er tot de laatste snik in blijven geloven

    De manier waarop PSV zich dit seizoen in de eredivisie heeft gepresenteerd, verdient absoluut lof. De ploeg komt telkens knap terug na achterstanden, creëert tot de laatste seconden dotten van kansen en oogt nooit verslagen. De spelers en technische staf zijn strijdbaar en staan na een achterstand nooit als een stel slampampers op het veld. PSV is de koning van de slotfase en gaat ook dit seizoen weer meer dan tachtig punten pakken. Meestal is dat genoeg voor de titel, maar na een nieuwe schadepost bij Vitesse grijpt de ploeg misschien wel overal naast.

PSV