Volledig scherm
Marcel Brands valt in de armen van Gastón Pereiro. © Joep Leenen

Turbulente slotdagen voor Brands bij PSV

Het is spitsuur bij PSV, waar de komende dagen nog de nodige transfers worden voorbereid. 

 Voor directeur voetbalzaken Marcel Brands van PSV zijn het turbulente slotdagen in Eindhoven. Voor zijn vertrek bij PSV op donderdag maakt hij nog jacht op de backs Denzel Dumfries en Jose Angeliño. Daarnaast probeert hij voor een aantal jonge talenten via verhuur een plek bij een andere club veilig te stellen.

Zaterdag praten PSV en sc Heerenveen verder over een transfer van Dumfries, die gisteravond met Jong Oranje in actie kwam. De vleugelverdediger wil de oversteek van Zuid-Friesland naar Zuidoost-Brabant maken, maar moet wachten op een akkoord tussen de clubs. Nadat Heerenveen een eerste bod van 4 miljoen euro afwees, gaan partijen alsnog proberen elkaar te vinden. Met Angeliño komt PSV er wel uit, maar de club moet ook met Manchester City nog een definitief akkoord zien te bereiken. Vrijdagavond bleek dat tussen vraag en aanbod nog een verschil zit en dat er nog gesproken wordt over een terugkoopgarantie voor Manchester City. 

Koopmans

PSV wil komend seizoen keeper Luuk Koopmans (24) verhuren. De goalie weet zich in de belangstelling van clubs aan de onderkant van de eredivisie en bovenkant van de eerste divisie. Hij kan zijn contract bij PSV verlengen en maakt in overleg met PSV op korte termijn zijn keuze. Ook spits Sam Lammers (21) heeft de clubs voor het uitkiezen en heeft inmiddels een gesprek met VVV achter de rug. Daar krijgt hij een kans als eerste spits, iets wat elders nog geen zekerheid is. De clubleiding van VVV ziet in hem een heel beloftevolle en technisch vaardige nummer 9, die nog wel aan duelkracht moet winnen. Brands moet mogelijk ook nog een beslissing nemen over linksback Kenneth Paal (20), die zich onder meer in de belangstelling van PEC Zwolle weet. 

Jurjus

Volgende week gaat Brands ook nog praten met de dit seizoen met Roda JC gedegradeerde keeper Hidde Jurjus, die op dit moment nog niet weet hoe zijn toekomst eruit ziet. Zijn management denkt aan verhuur en schermt met belangstelling van meerdere clubs. Jurjus komt komend seizoen niet als eerste of tweede keeper in de plannen van PSV en dus is ook een afscheid in de vorm van een verkoop denkbaar. Zeker nu de club met Lars Unnerstall voor seizoen 2019-2020 al een goalie heeft gehaald, is de kans erg klein dat Jurjus in Eindhoven nog aan de bak komt. PSV liet gisteren eveneens weten dat middenvelder Pablo Rosario, naar wie ook volop is geïnformeerd, sowieso bij de selectie blijft. De multifunctionele Rosario maakte dit seizoen definitief de aansluiting met de A-selectie. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. PSV hoopt op remonte tegen Ajax, terwijl het moeras akelig dichtbij is
  PREMIUM

  PSV hoopt op remonte tegen Ajax, terwijl het moeras akelig dichtbij is

  PSV staat in de eredivisie bijna met de rug tegen de muur en dat in een seizoen waarin de Eindhovenaren op alle andere voetbalpodia niet meer dan een bijnummer bleken. In Amsterdam moet zondagmiddag gewonnen worden om komend seizoen nog iets meer dan een sprankje hoop te kunnen koesteren op Champions League-voetbal. Zo niet? Dan lonkt het moeras en worden Willem II en Vitesse voorlopig de concurrenten in de competitie.
 2. PSV was de balans tussen kampioensdruk en relativeringsvermogen kwijt
  PREMIUM

  PSV was de balans tussen kampioens­druk en relative­rings­ver­mo­gen kwijt

  PSV is sinds 1975 twintig keer kampioen van Nederland geworden. Het succes van de club is altijd gebaseerd geweest op een aantal belangrijke fundamenten. Topspelers, toptrainers en niet te vergeten kundige bestuurders konden in Eindhoven doorgaans werken onder uitstekende omstandigheden. Ze kweekten en voelden sinds de jaren zeventig kampioensdruk in een klimaat met rust en relativeringsvermogen, waarin vaak net wat meer kon dan elders.

PSV