Volledig scherm
PSV-supporters zorgden dit seizoen voor een bezettingsgraad van 100 procent in uitvakken. © Pim Ras Fotografie

Twitter verbindt PSV-supporters ook buiten de stadions

BLOGPSV-supporter zijn, twitteren over de club, meerderjarig zijn en naar een locatie in Eindhoven komen. En 28,50 inleggen voor drank en voeding en niets dan gezelligheid meenemen. Dat waren de tamelijk eenvoudige ingrediënten die zaterdagavond in Eindhoven zorgden voor een nieuw PSV-twitterfeest. 

Voor de vierde keer in twee jaar zochten vele tientallen aanhangers van de club elkaar op om het bezit van een twitteraccount te vieren in combinatie met het zijn van PSV-supporter. Dit keer dus in Eindhoven, op een besloten plek op Stratumseind, de bekendste uitgaanslocatie in de stad. Wie veel PSV-sympathisanten op Twitter volgt, moet er iets van meegekregen hebben. De voetballiefhebbers deelden volop foto's met andere twitteraars. 

Of het initiatief bij supportersgroeperingen elders in het land ook navolging heeft gekregen, is nog onduidelijk. Feit is dat het oorspronkelijke ‘wilde plan’ voor een PSV-twitterborrel lijkt uit te groeien tot een feest dat nog vaak georganiseerd kan worden, zonder dat er veel vaste of geschreven regels zijn. Die zijn vooral ongeschreven en kan ieder met gezond verstand wel bedenken. 

Ook het officiële twitteraccount van PSV besteedde zaterdag via een tweetje aandacht aan het samenzijn. De organisator kan telkens veranderen, waarbij een plaats in de buurt van Eindhoven of Helmond voor de betrokken supporters wel de meest logische plek is om samen te komen. De voetbalfans zijn woonachtig tussen Wageningen en Wijk bij Duurstede of op andere topografische lijnen, maar ook thuis in Zuidoost-Brabant. Een kampioensfeest van PSV blijft voor de meeste supporters voelen als de bijna ultieme avond en een combinatie met een later twitterfeest voelt voor hen zo ongeveer als 'de dubbel’. De twitterborrel is zeg maar een vette bonus bij hosanna in het Philips Stadion en een mooie opsteker in sportief wat mindere PSV-tijden. 

  1. PSV-twitteraars over de metamorfose bij hun club: ‘PSV heeft goede zaken gedaan’

    PS­V-twitte­raars over de metamorfo­se bij hun club: ‘PSV heeft goede zaken gedaan’

    PSV-twitteraars waren ook deze zomer wekenlang in de ban van de transferperiode. ,,Verdwijnt de voetballer van de akker, dan wordt de ‘transferwindowfetisjist’ wakker”, meldt PSV-supporter Rik Klein Entink steevast als de competities half mei zijn afgelopen. Afgelopen week kwam een einde aan een van de meest roerige transferzomers ooit bij PSV. Met een viertal bekende PSV-twitteraars maken we de balans op en blikken we terug: @GARRINCHA_, @rikkleinentink, @Eprovie en @plattekar.

PSV