Volledig scherm
PSV-supporters zorgden dit seizoen voor een bezettingsgraad van 100 procent in uitvakken. © Pim Ras Fotografie

Twitter verbindt PSV-supporters ook buiten de stadions

BLOGPSV-supporter zijn, twitteren over de club, meerderjarig zijn en naar een locatie in Eindhoven komen. En 28,50 inleggen voor drank en voeding en niets dan gezelligheid meenemen. Dat waren de tamelijk eenvoudige ingrediënten die zaterdagavond in Eindhoven zorgden voor een nieuw PSV-twitterfeest. 

Voor de vierde keer in twee jaar zochten vele tientallen aanhangers van de club elkaar op om het bezit van een twitteraccount te vieren in combinatie met het zijn van PSV-supporter. Dit keer dus in Eindhoven, op een besloten plek op Stratumseind, de bekendste uitgaanslocatie in de stad. Wie veel PSV-sympathisanten op Twitter volgt, moet er iets van meegekregen hebben. De voetballiefhebbers deelden volop foto's met andere twitteraars. 

Of het initiatief bij supportersgroeperingen elders in het land ook navolging heeft gekregen, is nog onduidelijk. Feit is dat het oorspronkelijke ‘wilde plan’ voor een PSV-twitterborrel lijkt uit te groeien tot een feest dat nog vaak georganiseerd kan worden, zonder dat er veel vaste of geschreven regels zijn. Die zijn vooral ongeschreven en kan ieder met gezond verstand wel bedenken. 

Ook het officiële twitteraccount van PSV besteedde zaterdag via een tweetje aandacht aan het samenzijn. De organisator kan telkens veranderen, waarbij een plaats in de buurt van Eindhoven of Helmond voor de betrokken supporters wel de meest logische plek is om samen te komen. De voetbalfans zijn woonachtig tussen Wageningen en Wijk bij Duurstede of op andere topografische lijnen, maar ook thuis in Zuidoost-Brabant. Een kampioensfeest van PSV blijft voor de meeste supporters voelen als de bijna ultieme avond en een combinatie met een later twitterfeest voelt voor hen zo ongeveer als 'de dubbel’. De twitterborrel is zeg maar een vette bonus bij hosanna in het Philips Stadion en een mooie opsteker in sportief wat mindere PSV-tijden. 

  1. PSV presteerde na de winterstop zwak, maar het seizoen als geheel was niet slecht

    PSV presteerde na de winterstop zwak, maar het seizoen als geheel was niet slecht

    Wie vindt dat PSV een dramatisch slecht seizoen heeft gedraaid en dat daar geen speld tussen te krijgen is, hoeft dit stukje in principe niet te lezen. Hierna zal namelijk iets anders worden betoogd. Wie vindt dat het onder trainer Mark van Bommel allemaal goed was en na de winterstop niet zoveel minder en daarover ook niet wil discussiëren, zou ook iets anders kunnen gaan doen. Het betoog hierna is immers iets anders van toon. Het seizoen van PSV is namelijk mislukt, wat niet per se betekent dat het seizoen slecht was.
  2. PSV wil Pereiro wel transfereren, maar is afhankelijk van de luimen van Paco Casal

    PSV wil Pereiro wel transfere­ren, maar is afhanke­lijk van de luimen van Paco Casal

    PSV staat komende zomer open voor een transfer van Gastón Pereiro en er is ook interesse, maar het blijft afwachten waar het schip strandt. Het contract van de 23-jarige Uruguayaan loopt over dertien maanden af en het is voor betrokkenen niet duidelijk welke kant zaakwaarnemer Paco Casal nu eigenlijk op wil met Pereiro. Achter de schermen heeft hij in het zakelijke kamp rond de PSV'er nog altijd het laatste woord.

PSV