Volledig scherm
ROTTERDAM - Sparta - PSV , Voetbal , Seizoen 2016/2017 , Eredivisie , Het Kasteel , 01-04-2017 , PSV speler Siem de Jong haakt geblesseerd af © pro shots

Veel uitgaand verkeer bij PSV

EINDHOVEN - Nogal wat spelers trokken en trekken deze zomer voor de laatste keer de deur op trainingscomplex De Herdgang dicht. PSV nam al afscheid van Oleksandr Zinchenko en Siem de Jong en onlangs kwam daar een kwartet spelers zonder al te veel uitzicht op speeltijd bij (Vloet, Jurjus, Pasveer, Koch). 

Daarnaast zijn de Mexicanen Moreno (al weg) en Guardado (op weg) waarschijnlijk allebei niet meer te zien in het Philips Stadion. Daarnaast is het nog onzeker of Jeroen Zoet, Jetro Willems en Santiago Arias blijven, is de komst van Marco van Ginkel nog niet helemaal zeker en mogen ook Adam Maher en Marcel Ritzmaier nog weg. 

Bij al dat uitgaande verkeer is het aan de in-kant nog knap rustig gebleven. Voorlopig krijgt een aantal jeugdspelers de kans en zij worden bij het minnen en plussen van de selectie nogal eens vergeten. Hirving Lozano werd daarnaast aangetrokken door de club, maar er is meer volk op komst. PSV heeft een oogje op Derrick Luckassen en zal bij een vertrek van Zoet en de backs ook een-op-een vervangers halen. Voor Maher en Ritzmaier geldt dat niet. 

Met zoveel onzekerheden en nog meerdere transfers voor de boeg is het nog onmogelijk om voorspellingen te doen voor aanvang van de competitie. PSV heeft voorin met Lozano zeker een kwaliteitsimpuls te pakken, maar met name achterin oogt de bezetting op dit moment nogal mager. Daar kan en gaat tot 1 september nog veel aan veranderen. 

PSV