Bart Ramselaar in het nieuwe seizoen van PSV, waarin hij meestentijds nog in actie komt als back.
Volledig scherm
Bart Ramselaar in het nieuwe seizoen van PSV, waarin hij meestentijds nog in actie komt als back. © BSR Agency

Wie pikt Bart Ramselaar op bij PSV?

Wie weleens een training van PSV bezoekt, ziet hoe populair Bart Ramselaar nog altijd bij de supporters van de club is. Zijn sportieve situatie vreet ongetwijfeld aan hem, maar buiten klagen doet hij niet. Mede daarom is er geen gebrek aan aandacht voor de middenvelder, die in 2018 met PSV nog kampioen van Nederland werd in een seizoen waarin hij grotendeels basisspeler was. 

Zodra de handtekeningen- en selfiejagers achter de gespannen touwtjes op De Herdgang hun keuzes maken, is Ramselaar nog steeds een veelgevraagde optie. Hij schiet daar sportief natuurlijk niets mee op, maar de waardering doet hem wellicht toch goed. Door een tactische keuze van trainer Mark van Bommel is hij afgelopen seizoen in Eindhoven volledig op een zijspoor beland. De PSV-coach kiest voor andere spelers op de sterkste positie van Ramselaar, die zijn conditie eerder dit jaar op peil hield via wedstrijden bij Jong PSV. 

Ramselaar kan het beste als de brandweer vertrekken, maar is natuurlijk afhankelijk van externe factoren. In 2016 kwam hij voor ongeveer 4,3 miljoen euro vanuit FC Utrecht naar PSV en ondertekende hij een voor hem uitstekend contract, dat ook dankzij het kampioenschap van 2018 zeer lucratief was. Nu is er geen perspectief meer en wordt de Amersfoorter bij trainingen en wedstrijden van de A-selectie meestentijds als back ingezet, op het moment dat er nood aan de man is. Bij Jong PSV mag hij dit seizoen niet meer in actie komen vanwege de leeftijdsregels die in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong-teams gelden. 

Financieel plaatje

Ramselaar is de afgelopen periode aan veel eredivisieclubs gekoppeld, zoals dat in de winter ook al gebeurde. Onder meer NAC wilde hem toen graag hebben en zag in hem een man die kon helpen om degradatie af te wenden. Ook nu informeren veel eredivisieclubs en zijn naar verluidt onder meer sc Heerenveen en Willem II geïnteresseerd. Eventuele voorstellen kunnen niet of nauwelijks te verenigen zijn met de ambities die hij heeft en het financiële plaatje dat nu geldt voor Ramselaar. De wetenschap dat hij nog een goed tweejarig contract heeft bij PSV - dat in principe ook nog een redelijke transfersom wil ontvangen en eerder niet wilde verhuren - sluit veel mogelijke wegen af. Een route naar Feyenoord wellicht niet, maar vooralsnog is niets gebleken van concrete interesse en dus lijkt een stap naar het buitenland het meest voor de hand te liggen. Wellicht heeft zijn vorige trainer Phillip Cocu nog een vacature bij Derby County, waarmee hij naar de Premier League hoopt te promoveren. Het lijkt niet zo gek dat in die richting in ieder geval een lijntje wordt uitgegooid. Of de energieke Ramselaar voor het ‘Championship’ (met een beestachtig wedstrijdschema en veel fysiek sterk ontwikkelde spelers) geschikt zal zijn, is niet met zekerheid te zeggen. 

Wat wel duidelijk is, is dat Ramselaar een veel te waardevolle speler is voor zijn huidige rol bij PSV. Een vertrek is onvermijdelijk en kan niet al te lang meer op zich laten wachten. PSV is bereid om constructief mee te denken en dat heeft Ramselaar zelf ook afgedwongen door zich correct op te stellen. 

  1. PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    De transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur deed afgelopen januari veel stof opwaaien. De aanvaller was al naar Londen vertrokken voor de laatste handtekening was gezet en schermde met toestemming van PSV’s interim-coach Ernest Faber, maar de directie van PSV had die niet gegeven. Na een uiterst pover optreden in een bekerduel met NAC deed hij niet meer mee in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De overgang naar Engeland kwam alsnog snel rond.
  2. Een nooit voorziene krachtproef gaat onder leiding van Frans Janssen van start bij PSV

    Een nooit voorziene kracht­proef gaat onder leiding van Frans Janssen van start bij PSV

    Het hek om het Philips Stadion gaat vanaf dinsdag een aantal weken virtueel open: PSV start om negen uur in de morgen met de verkoop van seizoenkaarten. Een enorme krachtproef voor commercieel directeur Frans Janssen (48) en zijn verkoopteam. De komende periode moet blijken of PSV-supporters gevoelig zijn voor het aanbod dat onder supervisie van Janssen is neergelegd, met drie opties om hun kaart te verlengen.

PSV