Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

30 maanden cel voor man uit Boxtel voor faillissementsfraude, taakstraf voor man uit Beek en Donk

BOXTEL - Een 50-jarige man uit Boxtel is veroordeeld tot een celstraf van 30 maanden vanwege het plegen van fraude bij faillissementen. Een 50-jarige man uit Beek en Donk en een 40-jarige man uit Leiden krijgen een taakstraf van 110 uur.

Een 37-jarige Belg wordt vrijgesproken in de zaak.

Volgens de rechtbank speelden de feiten tussen augustus 2013 en maart 2016.  De man uit Boxtel maakte voor bedrijven die in financiële problemen waren geraakt valse documenten. Zo werd volgens de rechter richting leveranciers  de schijn gewekt dat de bedrijven gezond waren. Vervolgens werden voor forse bedragen bestellingen gedaan bij leveranciers die niet meer werden betaald. Veel bedrijven die in financiële problemen waren gingen vervolgens failliet. 

Administratie

De curator deed in deze gevallen aangifte van faillissementsfraude. Dit vanwege het onttrekken van geld en goederen uit de boedel en omdat de curator de administratie niet kreeg.

De man uit Boxtel heeft volgens de rechtbank ook andere delicten gepleegd, zoals het doen van valse belastingaangiften en oplichting.

De mannen uit Beek en Donk en Leiden zijn schuldig bevonden aan het onttrekken van geld uit hun bedrijven die failliet waren. Verder hadden zij niet alle administratie aan de curator gegeven.