Volledig scherm
PREMIUM
Het Wijboschbroek moet natter worden. © copyright Marc Bolsius

Aa en Maas wil droogte te lijf gaan in Wijboschbroek

SCHIJNDEL - Zeker 300 hectare leembos in het Wijboschbroek staat er veel te droog bij. De grondwaterstand moet er voor de natuur zeker 25 centimeter hoger komen staan. Waterschap Aa en Maas zoekt agrariërs en eigenaren van bospercelen met populierenproductie op om mee samen te werken.

Waterschap Aa en Maas is de kartrekker van het project ‘Natte natuurparel Wijboschbroek.’ Meer dan tien geleden werd een begin gemaakt met het natter maken van 300 hectare Wijboschbroek in het oostelijk deel van het grote natuurgebied tussen Schijndel en de Zuid-Willemsvaart. Nu worden er plannen gesmeed om ook het westelijk deel van het Wijboschbroek, ook 300 hectare groot, natter te krijgen.

  1. Agent blikt terug op fatale brand in café De Kom in Boxtel: ‘Er stond een auto vol met sinterklaascadeaus’
    PREMIUM

    Agent blikt terug op fatale brand in café De Kom in Boxtel: ‘Er stond een auto vol met sinter­klaas­ca­deaus’

    BOXTEL - Bij een grote brand in café de Kom in Boxtel kwamen veertien jaar geleden, twee dagen voor Sinterklaas, vier mensen om. Een vader, moeder en hun twee jonge kinderen. Een brand die veel impact had op de hele gemeenschap. De politieagent die er die 3 december 2005 als een van de eersten bij was, blikt er nu op terug, in een emotionele video. ,,Er werd een auto vol sinterklaascadeautjes gevonden, bedoeld voor de kinderen.”