Volledig scherm
PREMIUM
Schijndel. Riens van Raaij, nieuwe voorzitter Toegankelijk Meijerijstad, in een benarde situatie thv De Zeeman op de Markt in Schijndel © Olaf Smit

Aangepast toilet in het donker, daar moet Paaspop wat aan doen

SCHIJNDEL - Riens van Raaij ontdekte dat muziekfestival Paaspop in zijn woonplaats Schijndel nog heel wat te verbeteren heeft voor mensen met een beperking. ,,Het aangepast toilet was ergens in het donker achter de EHBO-post.” Hier gaat de nieuwe voorzitter van Toegankelijk Meierijstad wat aan doen. ,,Toegankelijkheid is nog te vaak de sluitpost.” 

Riens van Raaij mist een onderbeen, dat is duidelijk te zien op de krachtige foto in zijn woonkamer. Wat niet zichtbaar is, is het trauma dat het motorongeval en de moeizame revalidatie met zich mee brachten. Van Raaij: ,,Voor mij was 1998 een turbulent jaar; na het ongeval heb ik negen weken op mijn rug in het ziekenhuis gelegen en werd ik iedere week geopereerd. Mijn gezin, mijn werk en het sporten hebben me er bovenop geholpen. Je moet nooit achterom kijken en focussen op het positieve. Door het rolstoeltennis voelde het alsof ik er een familie bij had gekregen.”