Volledig scherm
UWV-logo © UWV

Aantal werklozen daalt verder in Meierij

MEIERIJ - Wie een baan zoekt, kan het beste kijken naar de sector transport en logistiek. Daar is veel vraag naar nieuwe arbeidskrachten, vooral naar chauffeurs en expeditiemedewerkers. Dat stelt het UWV in zijn maandelijkse overzicht van de Brabantse arbeidsmarkt. 

Daaruit blijkt dat het aantal mensen met een ww-uitkering tussen eind maart en eind april is gedaald met 2,5 procent. Nog groter is de daling in vergelijking met april 2018:  16,6 procent. De terugloop is ook te zien in de regio Meierij, met enige verschillen. In Boxtel daalde vorige maand het aantal mensen met een ww-uitkering met 2,8 procent, in Meierijstad met 2,2 procent, in Haaren met 1,2 procent en in Sint-Michielsgestel met 1,1 procent. 

Als in de Meierij de stand van eind april van dit jaar wordt vergeleken met die van een jaar geleden dan is de vermindering in Meierijstad het grootst: -17,8 procent. De andere cijfers: Boxtel -15,8 procent, Haaren -15,5 procent en Gestel -9,8 procent. Het UWV kan niet tot op plaatsniveau een verklaring geven voor de verschillen. 

Landelijk gezien daalde het aantal werkzoekenden met een ww-uitkering tussen eind maart en eind april met 3,8 procent en over een jaar gerekend met 18,1 procent.