Volledig scherm
PREMIUM
De opgravingen bij het Petrus Dondersplein in Sint-Michielsgestel zijn begonnen. © Domien van der Meijden

Archeologen vinden eerste skeletten onder Petrus Dondersplein

SINT-MICHIELSGESTEL - Amper een halve dag graven in de bodem van het Petrus Dondersplein in Sint-Michielsgestel en nu al worden talloze resten van menselijke skeletten zichtbaar en muurtjes van wellicht de oude kerk of van knekelkamertjes.

Eigenlijk is het wel een gek idee. Op de plek waar Gestelaren nu wekelijks hun portie kibbeling, gegrilde kippenkluifjes, bloemen of kaas kopen op de weekmarkt, liggen op amper een halve meter onder de grond nog volop skeletten van hun voorouders.

  1. Minister doorgrondt ziel van carnaval in Bokkendonk

    Minister doorgrondt ziel van carnaval in Bokkendonk

    SINT-MICHIELSGESTEL - Onze minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, heeft de ziel van het carnaval doorgrond. Dat bleek zaterdagavond in de feestrede, die zij in De Ruwenberg uitsprak, voordat zij zich tot Ere-Boktorandus liet kronen. Geheel in de wat sjieke stijl en sfeer van het luchtige traditionele Gestelse evenement, wierp zij zich op als opvolger voor minister-president Rutte. “Dit is een plechtig moment. Nederland heeft een kandidaat-premier nodig die van veranderen weet, en dat ben ik. Want poetsen is een pre, niet lullen. Mijn campagne begint hier in Bokkendonk.” De lach ging door de dinerzaal, zij het bij enkelen met wat aarzeling.