Volledig scherm
PREMIUM
Het schetsontwerp van architect Steven Woudstra: op de plek van het oude gemeentehuis heeft hij een woontoren geplaatst. © Woudstra Architecten

Architect: Durf eens de hoogte in te gaan in Schijndel

SCHIJNDEL - Architect Steven Woudstra ontwierp een woontoren voor de plek van het oude gemeentehuis op de Markt van Schijndel. Al is het maar om het gemeentebestuur van Meierijstad te prikkelen. 

‘Durf eens de hoogte in te gaan in Schijndel’. Met deze stelling wil de Schijndelse architect Steven Woudstra het gemeentebestuur van Meierijstad uitdagen. Om zijn stelling kracht bij te zetten, ontwierp hij een markante woontoren voor de locatie van het oude gemeentehuis van Schijndel op de Markt. Het gaat om een toren met dertig appartementen, drie per etage. ,,Als je alleen maar zegt dat er hoogbouw moet komen, smoort het. Je moet het kunnen zien. Het is een eye-opener, ik denk niet dat veel mensen hieraan gedacht hebben.”

  1. Na jaar popt bijenlint toch op in Haaren

    Na jaar popt bijenlint toch op in Haaren

    HAAREN - Het leek zo'n goed idee vorig jaar: Midden-BrabantGlas wilde de vers-gedichte sleuven van het glasvezelproject in Haaren gebruiken als zaaibed voor bloemen en kruiden waar bijen en andere insecten dol op zijn. Op twee zaterdagen in het voorjaar van 2018 gingen tientallen vrijwilligers op pad om over 10 kilometer de grond op de sleuven vlak te harken en in te zaaien met een mengsel van bloemzaden. Maar vervolgens viel er maandenlang geen spatje regen en kwamen er dus geen bloemen op.