Auto stopt midden op spoorwegovergang in Boxtel en wordt geramd door trein, bestuurder ongedeerd

VideoBOXTEL - Door te vroeg afslaan, is een auto woensdagavond midden op de spoorwegovergang terecht gekomen en vervolgens geramd door een trein. De bestuurder van de auto wist op tijd te ontkomen.

De bestuurder bleef bij het ongeval ongedeerd, maar voor de zekerheid kwam een ambulance ter plaatse. De trein ramde de auto op de spoorwegovergang aan de Tongersestraat in Boxtel, en kwam een eind verderop tot stilstand. In de trein zaten rond de honderd mensen. Er zijn verder geen slachtoffers gevallen. Van de auto is niks meer over. De auto kwam door de klap tientallen meters verder op het spoor te recht.

Halsoverkop uit de auto

De bestuurder van de auto wilde ter hoogte van de dubbele spoorwegovergang rechts afslaan tussen de eerste en tweede overgang, maar sloeg iets te vroeg af waar door de auto het spoor opreed, en al snel een trein naderde. De man kon geen kant op en moest daarom halsoverkop zijn auto verlaten.

Tussen Den Bosch en Boxtel reden enige tijd geen treinen. Volgens de NS heeft dit tot ongeveer 03.00 uur geduurd.

Van het spoor gehaald

De auto is door een loonbedrijf in de buurt van het spoor, met een loader van het spoor gehaald en daarna door een bergingsbedrijf afgevoerd. De trein heeft ook schade opgelopen. Het is nog niet zeker of die zelfstandig zijn weg kan vervolgen. Volgens een reiziger zaten er iets meer dan honderd mensen in de trein. Zij zijn naar een andere trein geëvacueerd en naar Den Bosch gebracht. 

Ten tijde van het ongeval regende het. Het is niet bekend of dit heeft meegespeeld bij de toedracht van het ongeval. De spoorwegovergang was na het ongeval gestremd voor het verkeer. 

Omreizen en werkzaamheden

Reizigers die vanuit Den Bosch richting Eindhoven wilden gaan, moesten omrijden via Tilburg.

Vanaf woensdag wordt er gewerkt aan het spoor tussen Boxtel en Eindhoven en rijden daar geen treinen. Komend weekend gaan ook het treinverkeer tussen Den Bosch en Boxtel eruit vanwege werkzaamheden.

Volledig scherm
Auto geramd door trein op spoorwegovergang in Boxtel. © Meesters Multimedia/Bart Meesters