Volledig scherm
Jack Brus, voorzitter van Avanti’31 in Schijndel. © Marc Bolsius

Avanti in Schijndel is ‘verbijsterd’ na afblazen proef met nieuwe spelregels

SCHIJNDEL/ZEIST - De KNVB zet een streep door de proef met nieuwe spelregels van een aantal voetbalclubs in de regio. ,,We zijn verbijsterd, voelen ons in ons hemd gezet door de KNVB”, reageert voorzitter Jack Brus van Avanti’31 uit Schijndel, een van de voetbalclubs die aan de proef zou deelnemen. 

Een van de recreatieve seniorenteams van Avanti zou samen met teams van onder meer FC De Rakt uit Uden en RKSV Erp in het bekertoernooi gaan spelen volgens nieuwe regels. Zo zou er geen buitenspel meer zijn, zou er 2 x 35 minuten gespeeld worden en werd de ingooi vervangen door een indribbel. ,,Wij zagen er zeker heil in”, zegt Brus. ,,Wel of geen buitenspel is vaak reden tot irritaties bij spelers, daarom vinden wij het een goede proef om buitenspel af te schaffen. En voor overtredingen zou een speler geen geel meer krijgen, maar vijf minuten het veld uit moeten.” 

Volledig scherm
Avanti in Schijndel zou met het zesde elftal deelnemen aan een proef met nieuwe spelregels, maar dat gaat nu niet door. © Robèrt van Lith/BD

Ook Boekel Sport, VOW Zijtaart, RKSV Schijndel en Rhode uit Sint-Oedenrode zouden meedoen aan de test die alleen in de eerste ronde van de bekercompetitie zou gelden. 

‘Niet representatief’

Volgens de KNVB was er niet genoeg animo van clubs om mee te doen aan het project in de reguliere competitie. Daarna kwam het plan om de proef in het bekertoernooi te doen. Omdat daarin slechts 8 teams van 7 verenigingen mee zouden doen en de periode waarin ze spelen kort is, heeft de KNVB geconcludeerd dat deze pilot te kleinschalig is en derhalve niet representatief. ,

Voorzitter Brus van Avanti hoopt dat de proef later alsnog ingevoerd kan worden. ,,In eerste instantie alleen voor recreatieve teams. De KNVB deed ons echt geloven dat de proef van de grond zou komen. Daarom zijn we nu zo zwaar teleurgesteld.” 

  1. Minister doorgrondt ziel van carnaval in Bokkendonk

    Minister doorgrondt ziel van carnaval in Bokkendonk

    SINT-MICHIELSGESTEL - Onze minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, heeft de ziel van het carnaval doorgrond. Dat bleek zaterdagavond in de feestrede, die zij in De Ruwenberg uitsprak, voordat zij zich tot Ere-Boktorandus liet kronen. Geheel in de wat sjieke stijl en sfeer van het luchtige traditionele Gestelse evenement, wierp zij zich op als opvolger voor minister-president Rutte. “Dit is een plechtig moment. Nederland heeft een kandidaat-premier nodig die van veranderen weet, en dat ben ik. Want poetsen is een pre, niet lullen. Mijn campagne begint hier in Bokkendonk.” De lach ging door de dinerzaal, zij het bij enkelen met wat aarzeling.