Volledig scherm
Druk overleg tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties tijdens de Beursvloer Meierijstad 2018 bij ROC De Leijgraaf in Veghel. © Van Assendelft Fotografie

Beursvloer Meierijstad is dit keer in Sint-Oedenrode

VIDEOSINT-OEDENRODE - De Beursvloer Meierijstad is dit jaar in Sint-Oedenrode: op maandag 7 oktober van 15.30 tot 18.00 uur in het bestuurscentrum van Meierijstad aan het Burgemeester Wernerplein. 

Vorig jaar werd de eerste Beursvloer van Meierijstad in Veghel gehouden bij het ROC De Leijgraaf. Bij dit evenement worden maatschappelijk betrokken bedrijven gekoppeld aan maatschappelijke organisaties met een hulpvraag. Het aanbod van een bedrijf kan bijvoorbeeld bestaan uit kennis, materialen of helpende handen. En de maatschappelijke organisaties leveren op hun beurt een creatieve of ludieke tegenprestatie. Zo ontstaan ‘matches'. 

De Beursvloer van vorig jaar leverde in totaal 125 matches op. Met een maatschappelijke waarde van 257.466 euro. 

Maatschappelijke organisaties zoals vrijwilligersorganisaties of stichtingen en verenigingen kunnen training krijgen in het maken van een ‘match'. Dat kan op dinsdag 3 september tijdens een Beursvloertraining in Sint-Oedenrode, van 19.00 tot 21.30 uur. Deelnemers leren onder meer goede hulpvragen te formuleren en het bedenken van creatieve tegenprestaties. Deelname aan de Beursvloer is gratis.