Volledig scherm
container het goed milieustraat boxtel © Jan Zandee

Bezoekers milieustraat Boxtel erg tevreden met nieuwe container van kringloopwinkel

BOXTEL - Milieustraat Boxtel heeft er een inzamelpunt bij: er staat sinds zaterdag een grote container van kringloopwinkel Het Goed. De bezoeker die zijn afval naar de Milieustraat rijdt, kan zijn herbruikbare spullen ook meteen kwijt.

De container bewees meteen zijn nut. "De hogedrukspuit die ik wilde weggooien, doet het nog", deelde Milieustraatbezoeker Toine Brouwer mee. "Waarom ik hem niet bij Het Goed afgaf? Gemakzucht denk ik." En dat is precies waarop zowel gemeente als Het Goed doelt. "We proberen hier spullen af te vangen die nog goed zijn voor hergebruik", aldus Wendy Adams van Het Goed. "Niet iedereen gaat bij Het Goed langs om de herbruikbare spullen te brengen. Veel mensen rijden toch meteen door naar de Milieustraat. Tijdens openingstijden is er altijd iemand van Het Goed bij de container aanwezig om mensen te helpen en te bekijken wat nog herbruikbaar is."

Bezoeker Kevin van Griensven kwam een doos met intacte speelgoedautootjes brengen. "Ik wilde eerst naar de Milieustraat en daarna naar Het Goed om dit af te leveren. Erg handig dat er nu een container van Het Goed hier staat. Bovendien kun je dan meteen vragen of de spullen nog goed genoeg zijn voor Het Goed. Is dat niet het geval, dan kun je het hier meteen kwijt op de Milieustraat. Scheelt veel tijd." 

Waarop Johan van den Biggelaar van de gemeente Boxtel eraan toevoegde: "We hopen eigenlijk dat mensen wél naar de Milieustraat gaan en dat de container op een gegeven moment leeg blijft. Het is namelijk ook een stuk bewustwording dat we hiermee willen creëren. Voorlopig is het een pilot; waarschijnlijk duurt die één jaar."