Het laatste stukje van de oude bibliotheek in Sint-Michielsgestel staat nog overeind.
Volledig scherm
Het laatste stukje van de oude bibliotheek in Sint-Michielsgestel staat nog overeind. © Domien van der Meijden

Bibliotheek Brenthof nu ook bijna plat: kaalslag in Gestel nu compleet

SINT-MICHIELSGESTEL - Nadat het dak van de oude bibliotheek De Brenthof vrij was gemaakt van asbest, gaat het nu ineens erg hard met de sloop van het gebouw aan de Torenstraat in Sint-Michielsgestel. Ook de naastgelegen supermarkt Emté ligt al bijna plat. 

Gestel kan zich nu opmaken voor twee jaar ‘een bouwput’ in het hartje van het centrum rond het Petrus Dondersplein. Want weldra verrijzen er nieuwe appartementengebouwen zoals de Raadskamer,  Brenthof en Dommelstaete.

Tekst loopt door onder de foto

De fietsenrekken komen naast het oude raadhuis.
Volledig scherm
De fietsenrekken komen naast het oude raadhuis. © Domien van der Meijden

Een en ander betekent wel dat er tijdelijk wat geschoven wordt met een aantal zaken. Zo is de bushalte in de Nieuwstraat verplaatst, zodat er een goede bouwinrit is voor het bouwverkeer dat naar de Raadskamer moet. En verder is naast het oude raadhuis plaats gemaakt voor fietsenrekken. Dat gebeurt in het kleine hof waar de vlaggenpalen stonden. Maar ook dat is weer tijdelijk.

Tekst loopt door onder de foto

Dit is wat er nog rest van de supermarkt Emté.
Volledig scherm
Dit is wat er nog rest van de supermarkt Emté. © Domien van der Meijden

Als alle bouwperikelen straks klaar zijn wordt de openbare ruimte rond alle nieuwbouw opnieuw ingericht. Gestel rekent er op dat dat over anderhalf tot twee jaar zo ver is.

  1. Fitter dan fitboy Ronny
    Column

    Fitter dan fitboy Ronny

    Squads. Lunges. Burpees. Het is alweer twee weken geleden dat ik een virtuele sportles volgde. Met Basic Fit’s Ronny vanuit zijn woonkamer als drill instructor. ‘Dit is echt supertof. Gaan we tijdens deze quarantaine elke dag doen!’, zei ik toen nog. Nu, inmiddels veertien dagen later, kan ik niet anders dan constateren dat ik vooral rondjes met de hond en wandelingen van laptop via fornuis naar wasmachine en weer terug gemaakt heb. En dat het weliswaar elke dag joggingbroekendag was, maar dat er verdacht weinig gejogd is.