Volledig scherm
De bibliotheek van Schijndel komt tijdelijk in het nieuwere kantoorgedeelte (links) van het oude gemeentehuis op de Markt. De definitieve plek komt in het oude raadhuis (rechts). © Marc Bolsius

Bibliotheek Schijndel verkast tijdelijk naar oude gemeentehuis

SCHIJNDEL - De bibliotheek van Schijndel verhuist begin volgend jaar tijdelijk naar het oude gemeentehuis op de Markt. ,,Hier kunnen we warm draaien voor onze definitieve plek", doelt locatiemanager Gertrude van den Elzen van Bibliotheken Meierijstad op de toekomstige locatie in het oude raadhuis. 

De tijdelijke plek is in het nieuwere kantoorgedeelte van het oude gemeentehuis. Rechts hiervan staat het oude raadhuis, dat binnenkort wordt verbouwd door aannemersbedrijf Hazenberg. De oplevering van het oude raadhuis is gepland in oktober 2020, de opening eind 2020 of begin 2021. Die tijd moet de bibliotheek overbruggen op de tijdelijke plek in het gemeentehuis. Op de huidige locatie - een oud winkelpand aan de Hoofdstraat - wordt het contract, dat loopt tot 1 februari 2020, niet verlengd door de eigenaar. 

Volledig scherm
De bibliotheek van Schijndel zit nu nog (ook tijdelijk) gevestigd in een oud winkelpand aan Hoofdstraat 90. © Marc Bolsius

Van den Elzen: ,,We gaan er weer een gezellige tijdelijke pop-up-bibliotheek van maken. Zo komen we steeds dichterbij onze definitieve stek.” De bieb verkaste begin 2018 al vanaf 't Spectrum naar Hoofdstraat 90.