De eerste Duncan-baby is een feit: Hank Duncan Lucas van Dinther en zijn moeder Janske van de Crommenacker-van Dinther.
Volledig scherm
De eerste Duncan-baby is een feit: Hank Duncan Lucas van Dinther en zijn moeder Janske van de Crommenacker-van Dinther. © Marijn van Dinther

Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-songfestival fans hoor!”

Liefhebbers zijn ze wel. ,,We kijken ieder jaar, maar we zullen niet heel Europa door reizen om het festival te bezoeken,” vertelt Martijn er snel bij. ,,En het valt toevallig zo samen. We hadden het er de afgelopen dagen over. Eerst als grapje, maar het klinkt ook cool. Dus nadat bekend werd dat Duncan had gewonnen, hebben we snel zijn naam toegevoegd.”

Quote

Mijn vliezen braken tijdens de eerste halve finale, net toen Australië aan de beurt was.

Janske van Dinther, moeder

Lange week

Hank Duncan Lucas van Dinther is in de nacht van vrijdag op zaterdag kort na middernacht, om 00.04 uur, geboren in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Hij en zijn ouders maken het goed. Al hebben ze een lange week achter de rug, vertelt Janske. ,,Mijn vliezen braken tijdens de eerste halve finale, net toen Australië aan de beurt was. Ik moest met de ambulance mee naar het ziekenhuis en daar heb ik tot vandaag gebivakkeerd. Maar zo kon ik wel de tweede halve finale vanuit het ziekenhuis bekijken.”

Als je zo aan het ziekenhuisbed gekluisterd zit, is het songfestival natuurlijk een vaak voorkomend gespreksonderwerp in zo’n week. ,,In eerste instantie hadden we het er gekscherend over. Zo van: zou toch mooi zijn als...”, vertelt Janske. Het moment kwam steeds dichterbij en de kansen voor Nederland waren groot. ,,Toen werd het steeds serieuzer.”

Quote

Vanochtend twijfelden we niet langer en hebben we de naam Duncan toegevoegd.

Janske van Dinther, moeder

,,Vanochtend twijfelden we niet langer en hebben we de naam Duncan toegevoegd. Het viel precies zo samen en het heeft ook de tijd getekend”, vertelt Janske trots.