Volledig scherm
PREMIUM
Kasteel Stapelen in Boxtel. © Domien van der Meijden/BD

Boxtelaren moeten wachten op Stadslandgoed Stapelen

BOXTEL - Het gaat even wat langer duren. Boxtelaren kunnen niet nog dit jaar door Stadslandgoed Stapelen flaneren zoals beloofd. Maar wel volgend voorjaar.

Quote

Voor de realisatie hebben we drie maanden extra gekregen. Tot 31 maart volgend jaar, zodat de subsidie niet in gevaar komt

Woordvoerder, Gemeente Boxtel

Wethouder Peter van de Wiel zat deze zomer zowat te stuiteren op z’n stoel van enthousiasme, zo zei hij zelf. Nog dit jaar zou Boxtel worden verrijkt met een heus Stadslandgoed Stapelen. Een beetje de Bossche Broek van het dorp. Maar wie nu rondkijkt bij het kasteel ziet niet dat er al een begin is gemaakt met het beloofde stadslandgoed. De 100.000 bloembollen zitten nog niet in de grond, er grazen nog geen dieren, een vlonderpad is nog niet te bekennen en ook de stenen voor de parkeerplaats aan de Parallelweg Zuid zijn nog niet gelegd. Het wordt dus kort dag, vooral omdat aan de beloofde provinciale subsidie van 300.000 euro de voorwaarde zat dat het Stadslandgoed voor 31 december moest zijn gerealiseerd. ,,Achter de schermen zijn de voorbereidingen in volle gang”, laat een woordvoerder van de gemeente geruststellend weten. Het maken en verder uitwerken van de plannen is ook voor het grootste deel op tijd geklaard, is de overtuiging. ,,Bovendien hebben we van de provincie voor de daadwerkelijke realisatie drie maanden extra gekregen. Tot 31 maart volgend jaar, zodat de subsidie niet in gevaar komt.”

 1. Amerikaanse hockeyscouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

  Amerikaan­se hockey­scouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

  BOXTEL - College sport in de USA: welke talentvolle avontuurlijk ingestelde en ambitieuze sporter droomt daar niet van? Een klein leger aan hongerige hockeyscouts -verbonden aan maar liefst 23 Amerikaanse universiteiten- streek zondag neer op sportpark Molenwijk, naarstig op zoek naar talent. Welgeteld 35 jonge hockeyvrouwen uit alle windstreken deden er op hun beurt alles aan om zich ‘in the picture’ te spelen.
 2. Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierijstad
  Column

  Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierij­stad

  SCHIJNDEL - De Glazen Boerderij? Dat ene plekje midden op de Dommel of het fietsenhok van je oude school? De gemeente is op zoek naar jouw mooiste plekjes van Meierijstad. Iedereen mag 10 iconen nomineren en samen met de VVV’s en het UITpunt brengt ze vervolgens de 100 mooiste van Meierijstad - a.k.a. de M100 - in kaart. Waarom? Geen idee, maar ik heb zo’n vermoeden dat we een eigen Monopoly-spel of Lonely Planet krijgen. Minstens.